Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Konzorcijum građana kupio RTV Trstenik za 177 000 evra - po šestostrukoj ceni od početne
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

06. 08. 2015.

Izvor: UNS

Konzorcijum građana kupio RTV Trstenik za 177 000 evra - po šestostrukoj ceni od početne

Na današnjoj licitaciji u Agenciji za privatizaciju na kojoj su otvarane ponude potencijalnih kupaca RTV Trstenik najvišu cenu od 177 000 evra ponudio je Konzorcijum fizičkih lica iz Trstenika koji je zastupao Vladimir Stevanović. Vrednost kapitala ovog medija je procenjena na 28 800 evra, što je šestina od izlicitirane cene.

 

Kako UNS saznaje, član Komisije, predstavnik  zaposlenih u RTV Trstenik uložio je prigovor na ispravnost dokumenta jednog od potencijalnih kupaca, ali je uprkos tome, licitacija održana.

U ovom mediju je bilo 30 zaposlenih,od  kojih je 17  uzelo socijalni program, dok ostali radnici žele da nastave sa radom iako su svesni da se odnosi i prilike potpuno menjaju sa dolaskom novog vlasnika i da ništa neće biti kao što je bilo do sada, izjavio je direktor ove televizije Jovan Marinković.

Radnici su takođe želeli da se pojave kao Konzorcijum i postanu vlasnici svoje televizije, ali je postojao problem oko prikupljanja sredstava koja je trebalo obezbediti za današnju licitaciju.

„ Biću direktor RTV Trstenik dok ne izvršim primopredaju novom vlasniku, ali neću ostati i dalje na ovoj televiziji. Smatram da nakon privatizacije uslovi neće omogućavati ozbiljan rad i biće raznih improvizacija koje neće pružiti građanima opštine ono što im je potrebno. Tri godine sam bio direktor ove televizije, došao sam ovde po osnovu svoje struke, s obzirom na to da imam dugogodišnje iskustvo novinara i urednika na RTS-u, a ne po partijskoj pripadnosti “, rekao je za UNS direktor RTV Trstenik Jovan Marinković.

Inače, na današnjoj licitaciji učestvovao je i biznismen iz Kruševca Radoica Milosavljević koji je otkupio dokumentaciju za privatizaciju četiri televizije.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi