Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Nadmetanje dve zainteresovane strane
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

07. 08. 2015.

Autor: S.Novosel Izvor: Danas

Danas prodaja RTV Novi Pazar

Nadmetanje dve zainteresovane strane

Javno informativno preduzeće „Novi Pazar“ (RTV Novi Pazar) danas bi trebalo da dobije novog vlasnika. Za kupovinu ovog medija, čiji osnivač je grad Novi Pazar, bilo je više zainteresovanih. Pre tri dana u Agenciji za privatizaciju rečeno je da je četvoro bilo zainteresovano, ali da je dvoje odustalo.

 

Dokumentacija druge dve zainteresovane strane je otvorena i konstatovano je da „ispunjavaju zakonske uslove i da nema smetnji za učestvovanje na licitaciji“.

Otvaranju koverata prisustvovali su predstavnici Misije OEBS u Srbiji, a u Agenciji za privatizaciju je rečeno da za privatizaciju ovog medija vlada najveće interesovanje.

Za gazdovanje u RTV Novi Pazar, danas će na licitaciji da se nadmeću konzorcijum na čijem čelu je Denis Mavrić, aktuelni direktor RTV Novi Pazar, ali u kojem su i ljudi bliski aktuelnoj gradskoj vlasti i biznismeni (Muzafer Dragolovčanin, pomoćnik novopazarskog gradonačelnika, Nihat Biševac, direktor Filijale Nacionalne službe zapošljavanja, privrednik Mulaz Dacić i Emil Hadžić u ime Nedžada Dragolovčanina, predsednika UO FK Novi Pazar i vlasnika preduzeća „Vojin Popović“, hotela „Tadž“ i „Vrbak“ u Novom Pazaru i „Raj“ u Rakćinovića Banji).

Dugi zainteresovani je Muhamed Zukorlić, brat muftije sandžačkog Muamera Zukorlića, koji licitira kao fizičko lice.

Početna cena za ovaj medij je 89. 347 evra, koliko je i procenjena vrednost ovog medija na kraju 2014.godine.

Skupština grada Novog Pazara, krajem aprila, usvojila je Odluku o privatizaciji RTV Novi Pazar po metodu javnog prikupljanja ponuda.

Na osnovu te odluke ovaj medij je budućem vlasniku ponuđen po ceni od blizu 450 hiljada evra, koliko je tada bio procenjen njen kapital.

Međutim, po nalogu Agencije za privatizaciju urađena je nova procena vrednosti i danas se nudi po pet puta nižoj ceni.

RTV Novi Pazar u svom sastavu ima Regionalnu televiziju (osnovanu 2002.godine) i Radio Novi Pazar, koji ima dozvolu za emitovanje programa na lokalnoj frekvenciji i najstarija je medijska kuća u ovom regionu, osnovana 1972.godine.

U RTV Novi Pazar, sve do kraja ovog jula, bilo je 81 zaposlenih, ali je socijalni program uzelo njih 24, 200 evra po godini radnog staža.

Ako je suditi po racionalizaciji koju je uradio menadžment, viška zaposlenih ima još, jer je pre par meseci saopšteno da prekobrojnih ima 51.

Novi vlasnik dobija tehniku, opremu, dozvolu za emitovanje programa, dozvolu za frekvenciju, ali i blokiran račun za 14 miliona dinara i 19 sudskih procesa vrednih 21 milion dinara (naknada štete, topli obrok i prevoz za radnike).

Zgrada koj je smeštena RTV Novi Pazar vlasništvo je grada i nije predmet prodaje. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi