Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  I RTV Šabac bez kupca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

13. 08. 2015.

Izvor: UNS

I RTV Šabac bez kupca

Postupak privatizacije RTV Šabac proglašen je neuspešnim jer nije dostavljena nijedna ponuda za kupovinu ovog medija, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Na televiziji je ostalo 26 zaposlenih jer je 12 uzelo otpremnine, od kojih su dva novinara, dok su ostali radnici iz komercijale i tehnike.

Pojedini zaposleni imaju pravo na besplatne akcije, ali se ne zna da li žele da ih iskoriste.

„Zaposleni koji su ostali u ovom mediju kažu da normalno rade, nisu zabrinuti za svoju i sudbinu RTV Šabac jer je to televizija regionalnog karaktera koja ima veliku gledanost, rejting i dobre programske šeme, tj. u pitanju je perspektivna televizija bez koje građani Šapca  ne bi mogli“, rečeno je UNS-u iz ove medijske kuće.

U drugom krugu privatizacije početna cena od 594.669 evra će biti snižena na 75%, a 90% od procenjene vrednosti čini poslovni prostor od 2000 kvadrata sa solidnom opremom.

Televizija se sada finansira iz sopstvenih i opštinskih prihoda.

Radio Šabac ima tradiciju od 45 godina, a televizija 21 godinu.

Podsećamo da su među informativnim preduzećima čiji je postupak privatizacije proglašen neuspešnim u prvom krugu i “Dnevnik“ ad Novi Sad, JP ,,Novi put“ Jagodina , i JP „Radio Bujanovac“ , “Ivanjički Radio”, Radio Valjevo , Radio SečanjInformativni centar “Bački Petrovac”,“Reč radnika” iz Aleksinca ,“Niška televizija” i “Televizija Blace”.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

14.08.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 09:31

Budite precizniji

Ko god da je pisao ovaj tekst nije to dobro uradio. Prva recenica je nejasna, jer se javlja dilema da li se dvoje novinara i ostali zaposleni u tehnici racunaju od broja 26 ili 12. Nije moguce da ce cena u drugom krugu biti snizena za 75 odsto, jer je dozvoljeno maksimalno umanjenje do 30 odsto. Nije takodje tacno da RTV Sabac deli prostor sa Glasom Podrinja. RTV ima svoj prostor, uknjizen na svoje ime, od oko 2.000 kvadrata, a Glas Podrinja ima svojih nesto manje od 1.000 kvadrata.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi