Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Agencija za privatizaciju da preispita odluku u slučaju RTV Vranje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

09. 09. 2015.

Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja

Agencija za privatizaciju da preispita odluku u slučaju RTV Vranje

Ministarstvo kulture i informisanja zahteva od Agencije za privatizaciju da, bez odlaganja, preispita svoju odluku o privatizaciji Javnog preduzeća RTV Vranje, koju smatra neutemeljenom i pravno neodrživom. Odmah po saznanju za spornu odluku, Ministarstvo kulture i informisanja reagovalo je zvaničnim dopisom u petak, 4. septembra, tražeći izjašnjenje Agencije za privatizaciju.

Izjašnjenje Agencije za privatizaciju, koje je Ministarstvo kulture i informisanja primilo u ponedeljak 7. septembra, ne sadrži, međutim, zadovoljavajuće objašnjenje.

Ministarstvo kulture i informisanja danas je uputilo novi dopis Agenciji za privatizaciju sa jasnim pravnim tumačenjem zbog čega je takva odluka neutemeljena i pravno neodržiiva.

Dosledno poštovanje Zakona o javnom informisanju i medijima preduslov je za uspešan završetak medijskih reformi i usklađivanje medijske sfere sa evropskim standardima.

S obzirom da javni poziv za prodaju RTV Vranje nije objavljen u naznačenom roku, Ministarstvo kulture i informisanja ne vidi nijedan razlog zašto bi se ignorisao Zakon o javnom informisanju i medijima i time zaposlenima u RTV Vranje uskratila zakonom garantovana prava.

Ministarstvo kulture i informisanja ističe da su sloboda medija i zaštita prava novinara i zaposlenih u medijima temeljni principi na kojima počiva novo medijsko zakonodavstvo, doneto u skladu sa standardima Evropske unije i načelom vladavine prava u sferi medija.

Ministarstvo insistira na celovitom i doslednom sprovođenju seta medijskih zakona i još jednom poziva sve učesnike u procesu privatizacije medija da svoje odluke usklade sa zakonskim odredbama kojima se reguliše medijska sfera.

Ministarstvo kulture i informisanja, u saradnji sa Ministarstvom privrede, nastaviće da sprovodi politiku Vlade Republike Srbije o povlačenju države iz vlasništva u medijima i neće dozvoliti nikakve izuzetke, niti da medijske reforme budu ugrožene.

 

Komentari (2)

ostavi komentar
čet

10.09.

2015.

MilutinX [neregistrovani] u 13:38

Sedi jedan

Kakvo botovsko saopštenje puno besmislenih fraza. Sedi jedan!

Odgovori
čet

10.09.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 07:47

Takodje

Takodje,
Molimo da Zuju Bombondziju postave za dozivotnog direktora a Sinisu Mitica za njegovog pomocnika. Sve mi je ovo usiljeno i preteruje se sa svih strana. Zasto iz bog cega sve to?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi