Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Pravo na besplatne akcije imaju i zaposleni koji su uzeli otpremnine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

06. 10. 2015.

Izvor: UNS

Pravo na besplatne akcije imaju i zaposleni koji su uzeli otpremnine

Povodom tvrdnji da zaposleni u medijima koji su uzeli otpremnine nemaju pravo na besplatne akcije, tražili smo zvanično tumačenje od Agencije za privatizaciju.

 

Kako je UNS-u saopšteno iz Agencije, ne postoje bilo kakva ograničenja prava na prenos kapitala za zaposlene koji su ostvarili pravo na otpremninu kod izdavača medija.

Podsećamo, privatizacija medija regulisana je odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima, Zakonom o privatizaciji, kao i odredbama Uredbe o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavača medija.

Ukoliko do 31.oktobra 2015. godine ne bude prodat kapital medija, postupak prodaje se obustavlja, a kapital se privatizuje prenosom akcija zaposlenima bez naknade nezavisno od toga da li su uzeli otpremninu ili ne.

Ako zaposleni ne prihvate prenos besplatnih akcija, medij prestaje da postoji i briše se iz Registra medija, a odluku o promeni delatnosti izdavača ili ukidanju izdavača donosi osnivač izdavača.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi