Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Neisplativi uslovi za kupovinu radio-stanica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

12. 11. 2015.

Autor: S. M. Izvor: Blic

Neisplativi uslovi za kupovinu radio-stanica

Lokalne radio-stanice Bač, Odžaci, Sombor, Bačka Palanka su posle dve neuspele privatizacije prepuštene same sebi.

 

- Agencija je sve uradila da ne dobijemo vlasnike. Iako je bilo zainteresovanih, svi su odustali kad su videli uslove. Cena našeg radija bila je 26.000 evra, i to ne bi bio problem, ali uslov je bio i da vlasnik pet godina ne menja namenu zgrade i ne ulaže u nju. Nemoguć uslov je i da obavezno godišnje ulaže po 10.000 evra u opremu i da ne smanjuje broj zaposlenih. Takve uslove niko ne bi prihvatio i zato sumnjamo da smo planski uništeni - kaže Zoran Lukić, direktor Radija Odžaci, koji postoji od 1972. i ima devet zaposlenih. 

Ni radio-stanica u Baču koja je osnovana 1969. nije dobila kupca, ali novinari smatraju da će naći izlaz kroz formiranje akcionarskog društva. 

- Zaposleni koji nemaju druge akcije moći će da postanu suvlasnici Radija Bačka, koji ćemo po nekom procentu deliti sa državom i nadamo se da ćemo uspeti da opstanemo ali nas zabrinjava zastoj u Agenciji - ističe Milenko Vranešević, direktor. 

Jaroslav Hrnčijar, koji za Radio Odžaci radi emisiju na slovačkom jeziku tri decenije, kaže da se uništava najkvalitetniji deo radiodifuznog sistema jer ostaju privatne radio stranice sa najviše dvoje zaposlenih bez ikakvog redakcijskog iskustva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi