Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Ima nade za "Naš glas"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

12. 11. 2015.

Izvor: UNS

Ima nade za "Naš glas"

Uprkos prestanka izlaženja „Našeg glasa“ iz Smedereva zbog blokade računa, ovaj nedeljnik će biti privatizovan prenosom kapitala bez naknade i najverovatnije opstati.

“Država nam je blokirala račun zbog poreskog duga od 4,5 miliona dinara pa smo bili prinuđeni da obustavimo štampanje našeg nedeljnika. Tražili smo pozajmicu od lokalne samouprave kako bismo što pre odblokirali račun i nastavili sa radom jer je ovo prvi put u poslednjih nekoliko decenija da nedeljnik nije štampan. Očekujemo od Agencije za privatizaciju Rešenje o obustavi privatizacije i objavljivanju Javnog poziva za upis akcija s obzirom na to da jedan bivši radnik ima pravo na besplatne akcije. Dok se ne reši aktuelna situacija, pet zaposlenih sam poslao na godišnji odmor, a nas četvoro je ostalo u redakciji”, rekao je za UNS direktor “Našeg glasa” Goro Redžić.

Procenjena vrednost kapitala ovog medija bila je 226.972 evra, a ni u prvom ni drugom krugu privatizacije nije bilo zainteresovanih za njegovu kupovinu.

„Bili smo privatizovani 2009. godine, ali tadašnji vlasnik nije uplatio poslednje tri rate i privatizacija je propala. Funkcionišemo 63 godine kao nematerijalno kulturno dobro Smedereva i nadam se da ćemo nastaviti i dalje“, zaključio je Goro Redžić.

„Naš glas“ je najstariji lokalni nedeljnik čiji je prvi broj objavljen je u martu 1953. godine.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi