Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Novinari RTV Kovačica: Sumnjamo da direktorka ometa dodelu besplatnih akcija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

25. 02. 2016.

Izvor: UNS

Novinari RTV Kovačica: Sumnjamo da direktorka ometa dodelu besplatnih akcija

RTV Opštine Kovačica (RTV OK) od novembra 2015. godine nije upotpunila dokumentaciju za dodelu besplatnih akcija, iako je Ministarstvo privrede više puta to tražilo. Zaposleni zato smatraju da se radi o „opstrukciji njihovog prava na udeo u vlasništvu televizije“.

Novinari i medijskih radnici RTV OK koji su se prijavili za besplatne akcije zatražili su od  UNS-a  pomoć jer ih menadžment ne obaveštava o prenosu kapitala bez naknade uz tvrdnju „da od akcija neće biti ništa“.

U Ministarstvu privrede UNS-u je potvređeno da  dokumentacija RTV OK nije potpuna i da nedostaju ili se ne poklapaju godine radnog staža podnosilaca zahteva za akcije.

Postoji sumnja radnika koji su želeli da ostanu anonimni da direktorka televizije namerno propušta da blagovremeno odgovori na zahtev ministarstva kako oni ne bi ostvarili zakonska prava na besplate akcije.

Ove tvrdnje je negirala direktora RTV OK Olinka Glozik Jonaš koja je rekla da je svima u interesu da što pre dobiju odgovor od Ministarstva privrede.

„Kada sam došla na mesto direktorke televizije, dokumentacija za akcije je bila već poslata. Tačno je da je ministarstvo tražilo da se dokumentacija upotpuni sa fotokopijama ličnih karti i usaglase godine staža. Mi smo tu ispravljenu dokumentaciju poslali“, objasnila je Olinka Glozik Jonaš.

Podsetimo, Radio Kovačica je osnovan 1971. godine. Do 1979. godine emitovao je program na slovačkom i srpskom jeziku, od kada počinje da emituje program na četiri jezika - srpski, slovački, mađarski i rumunski jezik. U okviru radija krajem 2001. godine formirana je televizija.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi