Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radoica Milosavljević na vreme isplatio bankarske garancije?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

07. 03. 2016.

Izvor: UNS

Radoica Milosavljević na vreme isplatio bankarske garancije?

“Radoica Milosavljević iz Kruševca predao je bankarske garancije za svih osam medija koje je kupio”, rečeno je danas Udruženju novinara Srbije (UNS) u Ministarstvu privrede.

„Jednom su produženi rokovi isplate bankarskih garancija za sve medije koje je Radoica Milosavljević kupio. Odluke su donete u periodu od 22. oktobra do 1. decembra prošle godine na period odlaganja od 60 dana od dana prijema obaveštenja. On je do sada sve bankarske garancije uplatio“, rekla je za UNS Angelina Jeftić iz Sektora za privatizaciju i stečaj Ministarstva privrede.

Podsetimo, Centar za vladavinu prava objavio je u januaru ove godine da Radoica Milosavljević nije u propisanom roku dostavio bankarske garancije za osam medija koje je kupio u procesu privatizacije, kao i da je 13. januara tražio prolongiranje ispunjavanja obaveza iz kupoprodajnog ugovora za još 90 dana.

Nakon toga, UNS je od Agencije za privatizaciju zatražio odgovor na pitanje na osnovu kog propisa je Milosavljeviću produžen rok za isplatu garancija, kao i kopiju rešenja o odlaganju dostavljanja bankarskih garancija.

S obzirom na to da je Agencija prestala sa radom 1.  februara, a da do tad  UNS nije dobio odgovor, pitanja smo 18. februara uputili i Ministarstvu privrede koje je preuzelo nadležnost Agencije.

Ministarstvo je danas, posle skoro 20 dana, UNS-u odgovorilo da je „na osnovu člana 54. Zakona o privatizaciji i člana 15. Ugovora o prodaju kapitala, a na zahtev kupca Milosavljevića, produžilo rok za dostavljanje bankarskih garancija za sve medije čiji je on vlasnik“.

Međutim, kopije dokumenata koje bi potvrdile ove navode Ministarstva UNS nije dobio, iako je u više navrata to zahtevao na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja.

Radoica Milosavljević: Ne sećam se kad sam obezbedio bankarske garancije

Udruženju novinara Srbije (UNS), posle odbijanja poziva, javio se Radoica Milosavljević koji je potvrdio da je obezbedio bankarske garancije za osam medija koje je kupio u postupku privatizacije.

„Jesam isplatio, ne sećam se kad“, odgovorio je Milosavljević na pitanje UNS-a kada je obezbedio garancije za kupljene medije.


Podsetimo, Radoica Milosavljević kupio je  prošle godine RTV Pančevo, RTV Kragujevac, RTV Brus, TV Pirot, RTV Caribrod, Centar za informisanje Novi Kneževac, TV Požega i RTV Kruševac koje je platio ukupno 281.280 evra.

Za ove medije trebalo je da dostavi bankarske garancije u vrednosti od ukupno 287.000 evra i to: 40.000 evra za RTV Pančevo, 150.000 evra za RTV Kragujevac, 30.000 evra za RTV Caribrod Dimitrovgrad, 30.000 evra za Televiziju Požega, 15.000 evra za RTV Brus, 14.000 evra za RTV Kruševac, 6.500 evra za Televiziju Pirot i 1.500 evra za Centar za informisanje Novi Kneževac.

Komentari (3)

ostavi komentar
sre

09.03.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 13:00

Žali Bože srpske medije

Čemu više komentari ? Reaguje li iko na njih? Naš narod kaže -pas laje , vetar nosi.Na žalost tako i jeste.Mediji u Srbiji više ne postoje,pretvorili su se u razglasnu stanicu i informator jedne političke opcije a sredstva iz opštinskih budžeta namenjena za gromoglasno najavljivano pravedno projektno finansiranje medija sada konačno idu na pravu adresu, jednom čoveku. Niko ne reaguje.Pitam se često šta je sa borbenošću, hrabrošću,pravičnošću i upornošću koja je osnovna odlika novinara kroz vekove.Kao i mediji, i ove vrline su doživele transformaciju , pa nas sada sa ekrana pozdravljaju kukavice i poltroni koji se iz straha ili gluposti utrkuju u dodvoravanju jednom čoveku.Sve u svemu -uvreda za zdrav razum.Ali šta je to zdrav razum ? Kome je potreban? Našoj državi očigledno ne, vlasti još manje a premijeru ni najmanje.
Mediji se uništavaju,radnici otpuštaju s posla, crkve potapaju, vekovni zapisi seku ,.......dakle to je ono što smo je narod izabrao pre dve godine.Odlično.Evo uskoro prilike da to i potvrdimo,Pa ko zna možda nam kao naciji konačno i krene kada se još jednom dokažemo na delu. Pa srećno nam bilo...

Odgovori
uto

08.03.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 20:58

Re: nisu naslutili

Možda kreatori i tvorci medijskih zakona nisu slutili da će doći do ovakvih mutnih radnji. Morali su dobro da se naoružaju znanjem i da sagledaju srpsku stvarnost, jer daleko smo mi još od Evrope. Država izašla iz medija, a novi m vlasnicima deli i šakom i kapom. i ne samo novim, već i onima koji su davno u tim vodama. Projektno finansiranje je najveći promašj, koji je širom otvorio vrata najvećoj korupciji, otimanju para, beskrupuloznim lobiranjima i od medijske scene napravio haos.

Odgovori
pon

07.03.

2016.

JELENA [neregistrovani] u 18:14

KRIMINAL

Dostavio je garancije kada je iz budzeta lokalnih samoprava Dimitrovgrada, Kragujevca i ostalih gradova dobio višestruko više novca od onog koji mu je trebao za kupovinu medija. Primer Dimitrovgrad: RTV Caribrod prodat za 18600 evra Radoica dobio budzetskih sredstava 107500 evra ili 13,2 miliona dinara. Članovi komisije koji su mu odobrili ta sredstva su iz UNS i ANEM-a. A možete da zamislite koliko je bilo mutnih radnji u većim gradovima sa ogromnim budžetima. Ljudi, za ovo će morati neko debelo da odgovara!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi