Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Privatizacija RTV „Pruga“ iz Lajkovca pred Višim javnim tužilaštvom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

06. 04. 2016.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Privatizacija RTV „Pruga“ iz Lajkovca pred Višim javnim tužilaštvom

Ministarstvo privrede obavestilo je juče Udruženje novinara Srbije (UNS) da je dopis UNS-a u kojem je navedeno da kupac RTV „Pruge“ iz Lajkovca Mirjana Krstić krši niz ugovornih obaveza prosleđen Višem javnom tužilaštvu u Valjevu. Ministarstvo je istaklo i da je povodom dopisa zaposlenih u RTV „Pruga“ o neredovnoj isplati zarada zatražilo od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da Inspekcija izvrši nadzor nad poštovanjem prava zaposlenih na isplatu zarade.


Podsećamo, privatizacija RTV „Pruge“ iz Lajkovca raskinuta je 14. marta zbog neispunjavanja obaveza kupca Mirjane Krstić iz Obrenovca. Nova vlasnica nije obezbedila bankarsku garanciju i kasnila je sa isplatama plata radnicima.

UNS je u dopisu Ministarstvu privrede kojim je tražio raskid privatizacije naveo da Mirjana Krstić krši ugovorne obaveze jer, osim što nije na vreme obezbedila bankarsku garanciju, zaposlenima plate nisu isplaćivane od novembra prošle godine, a bez saglasnosti Agencije Krstić je zaključila Predugovor o ustupanju ugovora o prodaji kapitala, nakon čega su novi zainteresovani kupci otuđili deo imovine RTV Lajkovac.

Zbog otuđenja osnovnih sredstava a koji su u vlasništvu opštine Lajkovac, 26. februara predsednik opštine Lajkovac je naredio vanredni popis, i zamenjena je brava na prostorijama koje su u vlasništvu opštine. O tome je sačinjena i krivična prijava koja je predata nadležnom tužilaštvu.

Radio “Pruga” prodata je u drugom krugu privatizacije Mirjani Krstić za 1200 evra, ali se umesto nje u radiju pojavljivao Nebojša Krstić, njen muž. U februaru su u Radio počeli da dolaze Zoran Majdak i Goran Pejković koji su se predstavljali kao novi kupci Radija.

Programska šema Radija potpuno je promenjena, a veći deo opreme je odnesen.

Podsetimo, Zoran Majdak je od ranije poznat javnosti jer je, kao vlasnik piratskog Narodnog radija, 2012. godine uhapšen zbog sumnje da je građane kroz SMS nagradne igre i kvizove oštetio za više miliona evra.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi