Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Još 350.000 evra za ugašeni Tanjug
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

13. 05. 2016.

Izvor: Koalicija za nadzor javnih finansija

Saopštenje Koalicije za nadzor javnih finansija

Još 350.000 evra za ugašeni Tanjug

I pored toga što je Odlukom o pravnim posledicama prestanka Javnog preduzeća novinska agencija Tanjug utvrđeno da je Tanjug prestao sa radom 31. oktobra 2015. godine, ova "fantomska agencija i dalje radi i pritom ostvaruje značajne prihode od strane budžetskih korisnika", saopštava danas Koalicija za nadzor javnih finansija.

Prema podacima koje je, na zahtev Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava, dostavila Uprava za trezor, Tanjug je "po prestanku rada", u periodu od 1. novembra 2015. do 15. marta 2016. godine, "od strane korisnika javnih sredstava ostavrio prihode u ukupnom iznosu od 41.898.196,33 dinara".

Kada će Agenciji za privredne registre biti podneta prijava za brisanje Tanjuga iz Registra privrednih subjekata, koliko je trenutno zaposlenih i da li im se isplaćuju zarade i doprinosi i koliko će građane Srbije koštati gašenje Tanjuga, pitanja su na koja nema odgovora od strane nadležnih, ukazuje se u saopštenju Koalicije.

U saopštenju objavljenom na sajtu Koalicije napominje se da Vlada i premijer Aleksandar Vučić duguju odgovor na ključno pitanje "kome je potrebno da se ugašeni Tanjug održava na aparatima" i konstatuje da se "ova morbidna operacija" izvodi o trošku građana.

 

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

13.05.

2016.

Sokirani [neregistrovani] u 22:12

Re: Ma zar je moguce?

Zar je to jos moguce da u Srbiji ? Da, itekako I jos kako! A nice jos ohoho, pa tek su zajahali po narodu, tek cemo videti njihovog pravo bezobzirno lice. Spremni nà sve, mogu sve I bas IH briga za sve! A mi braco I sestre, I'll l da trpimo il da skupljamo snagu I zbijamo redove, nesto se Mora ciniti, ovako VISE ne mere!!!

Odgovori
pet

13.05.

2016.

Bela košulja [neregistrovani] u 16:11

Zla baka Branka

Kako niko ne shvata da raspali ostatak Tanjuga i zla baka Branka Đukić vrlo trebaju Vučiću i SNS ???

Branka preletačica, žena za sve režime (SPS, DS, DSS i naravno SNS) sa fix-idejom da bude doživotna direktorka, pa makar i fantomskog Tanjuga se odlično ušlihtala novim vlastima još 2012 odmah posle izbra i sad je mirna.

Ona i njeni odani "izvršioci", ljudi bez obraza, stida i srama, spremni su da na njen mig sve urade za potrebe SNS-a.

I sve to o trošku poreskih obveznika.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi