Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Većina zaposlenih u RTK želi socijalni program
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

09. 09. 2016.

Autor: J. R. Izvor: UNS

Većina zaposlenih u RTK želi socijalni program

Skoro dve trećine zaposlenih u Radio televiziji Kragujevac (RTK) prihvatilo je socijalni program koji im je ponudio vlasnik Radoica Milosavljević. On je radnicima dao rok do danas u podne da se izjasne o ponudi koja uključuje isplatu otpremnina od 200 evra po godini radnog staža, povezivanje radnog staža i isplatu svih zaostalih zarada do raskida ugovora o radu. - Socijalni program prihvatilo je 44 od 67 zaposlenih. Međutim, mi nismo dobili zvaničan dopis vlasnika, sve je dogovoreno usmeno i na brzinu.

Mislimo da je Milosavljević samo hteo da proveri stav zaposlenih, pa da na osnovu broja prijavljenih i njihovih godina staža izračuna koliko bi ga takav program koštao – rekao je za UNS predsednik UGS Nezavisnost RTK Goran Antonijević.

On je objasnio da je za socijalni program neophodan sporazum sindikata i Milosavljevića. Prema kupoprodajnom ugovoru, vlasnik dve godine ne sme da smanjuje broj zaposlenih što podrazumeva i tehnološke viškove, pa je insistiranje sindikata jedini način da se program sprovede legalno.

- Ako zaposleni žele da uzmu otpremnine i vlasnik ima sredstava da to omogući, onda je to dobrovoljni socijalni program, a ne odpuštanje. Tada bi sindikat i vlasnik sklopili sporazum koji bi Ministarstvo privrede razmatralo i, kako su nam u ministarstvu rekli, ne bi bilo prepreke da se takav predlog usvoji – dodao je Antonijević.

Kako UNS saznaje, Milosavljević je jutros uplatio zarade za drugu polovinu aprila i maj čime je ispunio ugovorne obaveze iz poslednje revizije Ministarstva privrede. Neisplaćene zarade od juna do septembra razmatraće se tek u oktobru kada će biti sledeća kvartalna revizija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi