Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  Novi pokušaji prodaje lokalnih medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

06. 03. 2017.

Autor: Beta Izvor: Insajder

Novi pokušaji prodaje lokalnih medija

Ministarstvo privrede pokrenulo je nove postupke prodaje nekoliko lokalnih medija jer je poništena njihova privatizacija zato što novi vlasnici nisu ispunjavali ugovorene obaveze. Objavljeni su pozivi za slanje pisama zainteresovanosti za kupovinu Televizije Blace, Nedeljnih novina iz Bačke Palanke i Radio-televizije Pruga iz Lajkovca.

U Televiziji Blace koja je bila prodata niškoj Televiziji Belami u vlasništvu Vidosava Radomirovića sada nema zaposlenih, a vrednost njene imovine je 448.000 dinara.

Nedeljne novine je ranije kupio Milojko Pavlović iz Novog Sada i u tom mediju je ostalo troje zaposlenih, a vrednost imovine je 189.000 dinara.

Radiotelevizija Pruga je bila u vlasništvu Mirjane Krstić iz Obrenovca, a posle poništenja privatizacije u njoj je ostalo šestoro zaposlenih, uz imovinu od 216.000 dinara.

Ministarstvo privrede je prethodno, 27. februara, objavilo javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacije Radio-televizije Kragujevac.

Zainteresovani investitor, kako je navedeno, trebalo bi da do 27. marta dostavi predlog indikativne cene, investicionog programa, okvirnog plana poslovanja i broja zaposlenih (iz RTV Kragujevac, kao i van RTV Kragujevac), koje je spreman da zaposli na neodređeno vreme.

Prethodna privatizacija Radio-televizije Kragujevac poništena je 25. januara 2017.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

06.03.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 19:30

Za sada bez dobrog naslova!

I ako je privatizacija Radio Televizije Kragujevac poništena pre 40 dana država koja je postala većinski vlasnik nije našla za shodno da radnicima uplati ni jedan jedini dinar (i ako je od predhodnog vlasnika uzela 150 000evra garancija i 85 000 evra za koliko je prodala RTK). Za ovu državu izgleda nije bitna činjenica da radnici 9 meseci nisu primili platu niti joj je palo na pamet da im bar overi zdravstvene knjižice. Za tu istu državu je neprihvatljivo da grad Kragujevac isplati zaostale plate i sprovede socijalni program kao i da izmiri sva dugovanja koje RTK ima da bi se firma konsolidovala i do decembra ponovo privatizovala ali bez dugova i viška zaposlenih. Sindikat i zaposleni su danas krenuli sa prikupljanjem potpisa za peticiju da se gradu Kragujevcu vrati RTK i za nekoliko sati tokom prvog dana prkupljanja potpisa (bez obzira na kišu i loše vreme) zsposleni su prikupili nekoliko hiljada potpisa svojih sugrađana.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi