Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Milka Tadić-Mijović verbalno napadnuta, uhapšena bezbjednosno-interesantna osoba
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

17. 08. 2021.

Autor: Biljana Nikolić Izvor: Cenzolovka/Vijesti

Filipović napao novinarku

Milka Tadić-Mijović verbalno napadnuta, uhapšena bezbjednosno-interesantna osoba

"Vikao je i govorio kako ja pišem svašta za "škaljarce" i to bez dokaza, da novinari sve lažu i da pišemo protiv Mila (Đukanovića) bez dokaza. Govorio je kako nas sve treba pobiti."

Direktorica Centra za istraživačko novinarstvo Milka Tadić-Mijović verbalno je napadnuta večeras, oko 20 časova, na parkingu kod megamarketa "Volija" u Petrovcu.

Zbog vrijeđanja i brojnih prijetnji, budvanska policija je za manje od pola sata, uhapsila bezbjednosno-interesantno lice Boška Filipovića (56), koji se nalazi u prostorijama CB Budva i biće predat tužilaštvu na dalju nadležnost.

Tadić-Mijović ispričala je "Vijestima" da se verbalni napad dogodio na parkingu i to bez ikakvog povoda.

"Taj čovjek je pripao autu i počeo da govori kako sam se, navodno, pogrešno parkirala. Nakon toga kada je vidio o kome je riječ krenuo je da psuje i prijeti kako će da mi izbuši sve četiri gume, prijetio novinarima Vijesti i ponavljao kako ja i kolege svašta pišemo protiv "škaljaraca". Vikao je i govorio kako ja pišem svašta za "škaljarce" i to bez dokaza, da novinari sve lažu i da pišemo protiv Mila (Đukanovića) bez dokaza. Govorio je kako nas sve treba pobiti. To je užasno bilo. Prijetnje i vika trajale su jedno 7-8 minuta", ispričala je Tadić-Mijović "Vijestima".

Državni sekretar MUP-a i zamjenik Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima Zoran Miljanić kazao je "Vijestima" da je osumnjičeni za verbalni napad uhapšen ubrzo nakon prijave Tadić-Mijović.

"Službenici CB Budva reagovali su promptno i vrlo brzo uhapsili Boška Filipovića, bezbjednosno-interesantno lice, koji je priveden. Biće predat tužilaštvu na dalju nadležnost. Moram da naglasim da je Tadić-Mijović napadnuta zbog svog novinarskog rada. Policija će kao i do sada u sličnim situacijama reaagovati i stati u zaštitu novinara", poručio je Miljanić.

Bivši bokser Boško Filipović poznat je po nasilničkom ponašanju, a budvanska policija hapsila ga je i u ljeto 2018. godine, zbog sumnje da je u jednom petrovačkom kafiću vitlao pištoljem i prijetio osoblju i gostima.

Nasilnička epizoda u Petrovcu uslijedila je nakon što je iz Beograda uspio da skine "nanogicu" i pobjegne iz kućnog pritvora, jer ga je Treći sud u Beogradu osudio na 11 mjeseci zbog prijetnji smrću predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i bivšem ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću.

Boško Filipović je tamošnjoj policiji poznat i po tome što je 2017. godine u centru Beograda zapalio svoj "porše" u znak protesta jer, kako je pričao, nakon četriri decenije života u Srbiji nije mogao da dobije tamošnje državljanstvo.

Mediji su godinama pisali o bivšem bokseru navodeći da su se protiv njega vodili brojni sudski postupci, mahom, zbog nasilničkog ponašanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi