Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  UNCG: “Voli” otkupio tiraže dnevne štampe, sve za pare, pare ni za što!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

28. 01. 2022.

Autor: UNCG Izvor: UNCG

UNCG: “Voli” otkupio tiraže dnevne štampe, sve za pare, pare ni za što!

„Sva jutrošnja dnevna štampa („Dan“, „Vijesti“ i „Pobjeda“) osvanuli su u ruhu Dragana Bokana, odnosni kompanije “Voli“. Bokan je otkupio cjelokupan tiraž pomenute štampe, da bi ih iskoristio za reklamu svoje firme i odbrane od napada da švercuje kokain, navedeno je u saopštenju Udruženja novinara Crne Gore.

„Niko nije, naravnom potiv marketinga i to posebno u ovom teškom vremenu za štampane medije, ali na ovakav način koristiti dnevnu štampu za reklamu svojih stavova, prevazilazi granice dobrog ukusa.

Da li su to politički i ostali moćnici odlučili da tretiraju štampu i novinarstvo kao paradajz i paprike, otkupljuju kako im je volja i pretvaraju kritičku svijest u upotrebnu vrijednost. Da li je moguće da se danas sve može kupiti i da sve ima cijenu, pa i novinari ili bolje reći vlasnici štampanih medija.

Pitamo se da li je marketing postao toliko moćan da može da ućutka novinare i svaku kritičnu riječ o onome što ovih dana gledamo u Crnoj Gori. Ukoliko i ostali krenu putem Bokana u Crnoj Gori više neće biti ni štampe, niti novinarstva, sve će biti pretvoreno u sirovu propagandu ljudi kojima je jedini poslovni uspjeh što su se nalazili u blizini bivšeg režima. Novinarstvo silovito juri u crnogorske političke i informativne crne rupe.

One gutaju sve, pa i očigledne dokaze ko i kako švercuje kokakin u Crnoj Gori. Neka nam je sa srećom novi novinarski kodeks – Sve za pare, pare ni za što“, navedeno je u saopštenju UNCG.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi