Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Maja Sever ponovo izabrana za predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

08. 05. 2023.

Autor: Hina Izvor: HND

Maja Sever ponovo izabrana za predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske

Novinarka Hrvatske radiotelevizije (HRT) Maja Sever izabrana je u subotu za predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske te je u drugom mandatu najavila nastavak rada na ostvarenju Nacionalnog kolektivnog ugovora te na započetim projektima.

Za predsjednicu novinarskog sindikata Sever je izabrana na 35. izbornoj skupštini održanoj u Novinarskom domu. 

“Ja zaista želim nastaviti s projektima. Mislim da smo neke priče otvorili i bolje da ih guramo još malo dalje”, izjavila je Sever. U prošloj godini, sindikat je radio na postizanju Nacionalnog kolektivnog ugovora, a nakon što su prvi pregovori prekinuti, polovicom 2022. godine ponovno je uspostavljen kontakt s poslodavcima. 

Do postizanja Nacionalnog kolektivnog ugovora, aktivnosti SNH i dalje će ići u smjeru očuvanja tri postojeća kolektivna ugovora na razini medijskih kuća (HRT, Hina, Novi list), kao i na obnavaljnje i sklapanje novih.  Sindikalni povjerenici izvijestili su o stanju u svojim medijskim kućama, a mnogi su izrazili nezadovoljstvo razinama plaća i odgovorom poslodavca na inflaciju. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi