Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Ugašen „Novinar“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

13. 04. 2018.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Ugašen „Novinar“

Glasilo Hrvatskog novinarskog društva (HND) „Novinar“ prestaje da izlazi posle 72 godine.

Kako je u poslednjem broju ovog tromesečnika napisao predsednik HND-a Saša Leković, odluku o gašenju lista donela je Skupština HND-a u januaru ove godine.

„Opšta finansijska kriza već je odavno sa stranica ’Novinara’ odstranila plaćene oglase. Od vremena u kojima je ’Novinar’ pokrenut i u kakvima je dugo živeo stigli smo do vremena u kojem već godinama postoji internet, elektronska pošta, veb portali… komunikacija je postala nepojmljivo brža, lakša i raznolikija. Logika i matematika već duže vreme neumoljivo sugerišu da je opstanak HND-ovog tromesečnika nelogičan i predstavlja nepotrebno finansijsko opterećenje“, napisao je Leković.

On je istakao da je „od početka mandata pokrenuo pretvaranje tadašnje veb stranice HND-a u moderan portal koji će biti izvor informacija ne samo o radu HND-a već i o svemu značajnom što se događa u vezi sa medijima i novinarstvom u Hrvatskoj i svetu“.

„Prestankom izlaženja štampanog Novinara HND će uštedeti godišnje 75 hiljada kuna (10.000 evra, prim.nov.), a svi uredničko - autorski kapaciteti bit će maksimalno iskorišteni na portalu“, napisao je Leković.

U „Novinaru“ su u prethodne 72 godine objavljivane vesti, izveštaji, analize o radu HND-a, ali i o stanju u medijima u Hrvatskoj i čitavoj novinarskoj profesiji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi