Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Hrvoje Zovko novi je predsjednik HND-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

04. 07. 2018.

Izvor: HND

Hrvoje Zovko novi je predsjednik HND-a

Novi predsjednik HND-a je Hrvoje Zovko, odlučila je Skupština Hrvatskog novinarskog društva na izvanrednom izbornom zasjedanju u Novinarskom domu.

Kandidat Hrvoje Zovko u tajnom glasovanju dobio je 47 glasova, kandidatkinja Branka Starčević 13 glasova, a kandidat Anton Filić 10 glasova.

Na 60. izvanrednoj Skupštini je bilo nazočno 75 delegata, glasanju je pristupilo svih 75. Nevažećih listića bilo je 5.

''Financijska i kadrovska stabilizacija HND-a bit će mi glavni zadatak u nadolazećem razdoblju'', istaknuo je Zovko predstavljajući svoj program. Naglasio je da je došlo vrijeme da se HND prestane baviti samim sobom te da planira intenzivirati rad na privlačenju novinara mlađe generacije. Također najavio je da će podržati daljnju afirmaciju neprofitnih medija koji su se, kako je istaknuo, pokazali kao ozbiljan i važan dio medijske scene u Hrvatskoj.

Osim toga, najavio je da će se kao novinar i urednik HRT-a zalagati za bolju i transparentniju javnu radioteleviziju te da će voditi proaktivnu politiku prema mjerodavnim ministarstvima i agencijama te kako će žurno tražiti sastanak s resornom ministricom Ninom Obuljen Koržinek na temu stanja u medijima i medijskog zakonodavstva.

Hrvoje Zovko radi kao novinar od 1995., a na HRT-je od 1998. U dvadeset godina rada na javnoj radioteleviziji bio je, između ostaloga, dopisnik HRT-a iz Srbije, izvjestitelj iz Afganistana, urednik na desku i u redakciji unutarnje politike, a trenutno je izvršni urednik programa HRT4. Član je HND-a od 1997., predsjednik je Zbora istraživačkih novinara te član Izvršnog i Središnjeg odbora HND-a.

Zovko je izabran za novog predsjednika HND-a na izvanrednoj skupštini Hrvatskog novinarskog društva sazvanoj nakon što je bivši predsjednik Saša Leković početkom svibnja podnio ostavku.

Program i životopis novog predsjednika možete pronaći ovdje.

Skupština HND-a primila je na znanje izvještaj o radu potpredsjednika društva Denisa Romca.  

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi