Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Još jedna HRT-ova tužba protiv predsjednika HND-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

17. 09. 2019.

Izvor: N1 Zagreb

Još jedna HRT-ova tužba protiv predsjednika HND-a

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) i suspendirani novinar i urednik Hrvatske radiotelevizije (HRT) Hrvoje Zovko dobio je danas još jednu tužbu HRT-a, ovaj put zbog kaznenog djela iz članka 149. Kaznenog zakona, odnosno klevete, navode iz HND-a.

Prenosimo priopćenje medijima Hrvatskog novinarskog društva.

"Riječ je o trećoj tužbi koju uprava javne televizije pokreće protiv predsjednika HND-a. Ročište u ovom postupku održat će se 31. listopada na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Hrvoje Zovko je potkraj prošle godine u samo tjedan dana dobio dvije HRT-ove tužbe. U jednoj se od njega traži 250.000 kuna za naknadu štete HRT-u, koju je navodno prouzročio svojim javnim istupima.

Na vijest o novoj tužbi HRT-a protiv predsjednika HND-a reagirao je glavni tajnik Europske federacije novinara (EFJ) Ricardo Gutiérrez, poručivši HRT-u na svom profilu na Twitteru da ih može biti sram zbog ovakvog postupanja protiv kolege."

Iz HND-a također podsjećaju da je Zovku u dosadašnjim sporovima "podršku dao niz organizacija i kolega: Hrvatsko novinarsko društvo i njegov Ogranak na HTV-u, Europska federacija novinara (EFJ), Međunarodna federacija novinara (IFJ), Regionalna platforma za zagovaranje slobode medija i sigurnosti novinara (Safe journalists) koja predstavlja šest novinarskih organizacija iz regije, Udruženje novinara Srbije (UNS), Društvo novinara Slovenije (DNS), Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), organizatori Fra Ma Fu Festivala, Inicijativa sloboda trećima, Documenta - centar za suočavanje s prošlošću, neformalna organizacija novinara iz regije Novinarska mreža te više od 50 kolega koji su potpisali izjavu solidarnosti s Hrvojem Zovkom".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi