Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  HRT o sastanku s kosovskim ambasadorom zbog srpske zastave
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

09. 10. 2019.

Autor: HRT Izvor: RTS

HRT o sastanku s kosovskim ambasadorom zbog srpske zastave

Hrvatska radio-televizija (HRT) odbacila je, kako navodi, pogrešne interpretacije susreta s kosovskim ambasadorom Gezimom Kasapolijem i tvrdnje o političkom uticaju na HRT koji su se pojavili u pojedinim hrvatskim medijima.

Kosovski ambasador Gezim Kasapoli zatražio je službeni sastanak s predstavnicima HRT-a nakon što je u podnevnom Dnevniku HRT-a u nedelju izveštaj o kosovskim izborima "propustom popraćen zastavom Republike Srbije".

"Sastanak je održan u ponedeljak, 7. listopada, u prostorijama HRT-a i njemu je, uz veleposlanika Kasapolija, nazočila i Ermina Lekaj Prljaskaj, saborska zastupnica iz redova albanske manjine, dok su HRT predstavljali glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević i urednica IMS-a Katarina Periša Čakarun", navodi se na sajtu HRT-a.

HRT je tada "primio na znanje prigovor veleposlanika Republike Kosovo te se ispričao zbog propusta u podnevnom Dnevniku".

Ukazuje se i da su Kasapolija izvestili "da je protiv odgovornih djelatnika HRT-a, sukladno internim procedurama, i prije iznesenog prigovora već tijekom tog jutra pokrenut stegovni postupak te da su poduzete mjere da sličnih propusta ubuduće ne bude".

Razgovaralo se i o mogućnostima dalje primene sporazuma koji HRT ima s RTK-om.

"HRT je primio na znanje sve što su predstavnici kosovske strane izrekli i procijenit će što je od iznesenih prijedloga i inicijativa u skladu s uređivačkom politikom HRT-a. HRT odlučno odbacuje sve druge interpretacije ovog sastanka jer kao javni servis svoju uređivačku politiku vodi u skladu sa Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom Republike Hrvatske", navedeno je na sajtu HRT-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi