Naslovna  |  Aktuelno  |  Slučaj "Kurir" (2017)  |  UNS reaguje na pretnje Aleksandru Rodiću i redakciji Kurira: Policija i tužilaštvo što pre da reaguju!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Slučaj "Kurir" (2017)

20. 07. 2017.

Izvor: www.kurir.rs

UNS reaguje na pretnje Aleksandru Rodiću i redakciji Kurira: Policija i tužilaštvo što pre da reaguju!

Predsednik UNS Vladimir Radomirović, reagujući na stravične prenje ubistvom predsedniku Adrija medije Aleksandru Rodiću i redakciji Kurira, izjavio je da je u pitanju opasnost po javni interes.

"Udruženje novinara Srbije osuđuje svaku pretnju novinarima i vlasnicima medijima, jer one ugrožavaju slobodno obavljanje novinarskog posla i predstavljaju opasnost po javni interes. UNS očekuje da policija i tužilaštvo što pre otkriju ko je pretio ubistvom Aleksandru Rodiću i redakciji Kurira", izjavio je predsednik UNS.

 Podsetimo, posle dvomesečne hajke na Aleksandra Rodića i „Adrija medija grupu“ (AMG), koju sprovode mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića, visoki državni funkcioneri i funkcioneri SNS, a tokom koje se koriste najstrašnije izmišljotine i govor mržnje, na Kurirov portal stigle su nove pretnje ubistvom upućene predsedniku AMG.

„Halo, Rodiću... Doći ću tamo u redakciju i ubiću te u ime Alekse Vučića. Jesi me čuo? A i sve vas u redakciji ću umlatiti čekićem!“, navodi se u poruci - komentaru koji je poslat na sajt Kurira.

Ovakva pretnja ubistvom, zbog koje je advokatski tim AMG podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lica, samo je posledica hajke Pinka, Informera i Srpskog telegrafa, kao i ministara i funkcionera SNS, u kojoj se Aleksandar Rodić svakodnevno naziva „ustašom“ ili „šiptarskim plaćenikom“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi