Naslovna  |  Aktuelno  |  Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)  |  „Blic“ otimao milione, služio Tadiću i Tačiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)

15. 11. 2012.

Izvor: Informer

„Blic“ otimao milione, služio Tadiću i Tačiju

Glavni urednik „Blica“ Veselin Simonović naredio je svojim urednicima da „iz svih oružja“, pa i gnusnim lažima, krenu u frontalni napad na Informer!

Simonović je, naime, u velikoj panici da će naš list raskrinkati kako je izdavač „Blica“ u vreme Tadićevog režima oteo stotine miliona dinara iz srpskog budžeta.

Uplašili se istine

Na osnovu ove Simonovićeve naredbe, „Blicov“ opskurni tabloid „Alo“ juče je na naslovnoj strani objavio da je naš glavni urednik Dragan J. Vučićević „Krasnićijev portparol“?!

Bez ijednog jedinog dokaza „Alo“ tvrdi da je Vučićević bliski saradnik albanskog biznismena Krasnićija iz Gnjilana!
Ove monstruozne tvrdnje izdavač „Blica“ moraće da dokaže na sudu. Naš advokatski tim već je spremio tužbu, a danas u podne u „Medija centru UNS“ održaćemo konferenciju za novinare na kojoj ćemo izneti nova otkrića o strašnim lažima „Blica“.

-  Izdavač „Blica“ bi morao da bude najstrože kažnjen zbog ove užasne laži koja nije ništa drugo nego poziv na linč vašeg urednika! - kaže advokat Informera Aleksandar Đorđević.

Međutim, pravo pitanje je šta tačno „Blic“ i njegov glavni urednik Simonović pokušavaju da postignu besramnom kampanjom protiv Informera.

Odgovor verovatno treba tražiti u činjenici da oni znaju koliko su tačno stotina miliona državnih para oteli u vreme režima Borisa Tadića. Jer biće da je onih šezdesetak miliona dinara koje su dobili od Dulićevog Fonda za zaštitu životne sredine samo mali deo plena. Biće da će uskoro u javnost izaći novi dokazi o tome kako je izdavač „Blica“ zloupotrebljavao budžetske pare.

- Ovo što danas radi izdavač „Blica“ jeste samo pokušaj da se unapred diskredituju i oblate mediji koji raskrinkavaju afere u kojima su oni glavni junaci. Informer je prvi otkrio kako je ‘Blic’ sa Oliverom Dulićem otimao državne milione i sada su, s punim pravom, uplašeni od naših novih otkrića  - kaže glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, i poziva nadležne državne organe da što pre utvrde punu istinu o sumnjivim finansijskim aranžmanima
države sa „Blicom“.

Reklamirali Kosovo

Na sve to izdavač „Blica“, koji lažno optužuje glavnog urednika Informera za saradnju sa albanskim biznismenima, godinama jedini pristaje da u Srbiji objavljuje oglase sa kosovske Agencije za privatizaciju!
U srpskoj javnosti je, podsetimo, izbio skandal kada je „Blic“ 3. marta 2009. objavio oglas kosovske agencije, sa sve grbom Tačijeve lažne države Kosovo?!

„Blic“ je, naravno, ove oglase objavio za velike pare, nimalo ne hajući za činjenicu da kosovska Agencija za privatizaciju direktno sprovodi pljačku srpske imovine u južnoj pokrajini!

Tada, 2009. godine ministar za Kosovo Goran Bogdanović oštro je kritikovao ovakvo ponašanje „Blica“, tražio hitnu istragu i kažnjavanje izdavača. Od toga, međutim, nije bilo ništa. Hoće li se, možda, sada završiti ta istraga?

Moj ugao- Vladimir Goati Transparentnost Srbija

Pošto nemaju argumente protiv vas, onda vam kažu da imate klempave uši.

Kako su sa Dulićem čistili budžet:

Fond za zaštitu životne sredine, čiji je predsednik UO bio ministar Oliver Dulić, firmi „Ringijer Aksel Špringer“, koja izdaje dnevne novine „Blic“, isplatio je 60.560.000 dinara!

Prvi ugovor od 49.560.000 dinara potpisan je u januaru 2011. godine na ime sufinansiranja projekta „Zaštita životne sredine i ekološki problemi“.

Drugi ugovor od 11 miliona dinara na ime projekta „Očuvanje i unapređenje životne sredine u RS“ sklopljen je u martu 2012.

Odobrena sredstva su bespovratna!


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi