Naslovna  |  Aktuelno  |  Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)  |  Partner Miškovića i Đilasa urednik Blica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)

16. 11. 2012.

Izvor: Kurir

Partner Miškovića i Đilasa urednik Blica

Svetomir Marjanović, zamenik urednika niskotiražnog tabloida Blic, u isto vreme je bio suvlasnik Presa zajedno sa vlasnikom „Delte“ i gradonačelnikom Beograda.

Medijska mafija ne prestaje da napada Kurir!

Otkako je Kurir objavio da niskotiražni tabloid Blic, njegova ćerka-firma Alo, ali i juče ugašeni list Pres - u sprezi s tajkunom Miroslavom Miškovićem i vlasnikom „Dajrekt medije“ Draganom Đilasom, ABC Srbija i „Stratedžik marketingom“, kroz lažiranje tiraža i čitanosti - otimaju milione evra, ne prestaju panični napadi na naš list.

Kurir nastavlja da raskrinkava ovu interesnu grupu, a došli smo do dokaza da su urednici ovih listova povezani s vlasnikom „Delte“ Miroslavom Miškovićem i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

Poznato je, naime, da je Svetomir Marjanović, aktuelni zamenik glavnog urednika niskotiražnog tabloida Blic, do juče bio blizak partner tajkuna Miškovića i Đilasa u listu Pres. Kako je objavio dnevni list Informer, Marjanovićev šef, urednik niskotiražnog Blica Veselin Simonović, na sumnjiv način je došao do stana u naselju Belvil, koji je gradio Mišković, i to u saradnji s vođom narko-klana Darkom Šarićem!

Ova povezanost „nezavisnog“ novinarstva s najmoćnijim ljudima u zemlji, među kojima su i osumnjičeni za nekoliko sumnjivih privatizacija, samo svedoči da im je cilj bio da otimaju pare od građane i oglašivača i unište Kurir, koji je više puta pisao o njihovim malverzacijama. Nisu se libili od toga da nam non-stop šalju fingirane kontrole i inspekcije i tako pokušaju da nas uplaše...

Pokušali su da rasture redakciju Kurira pravljenjem novog lista Pres i vrbovanjem novinara i urednika. Zatim je niskotiražni tabloid Blic, parama otetim od tiražnijih konkurenata na tržištu, napravio jeftini tabloid Alo, čiji je jedini cilj bio preuzimanje čitalaca Kurira, ali opet ćorak.

Zahvaljujući našim čitaocima, preživeli smo sve ovo, a Kurir je ovog puta krenuo u odlučnu ofanzivu, sa zadatkom da raskrinka bandu koja godinama falsifikuje tiraže kako bi finansijski uništila mnoge srpske izdavače i tako uvela medijski mrak u Srbiji. Nakon našeg pisanja počeo je da se ruši sistem pomoću kojeg su tajkuni i politički moćnici kontrolisali neke medije parama građana i tako gušili slobodu medija.

Istražite!

Kurir je pre tri dana pitao Republičko javno tužilaštvo da li će ispitati lažiranje tiraža niskotiražnog tabloida Blic, njegovog podlistka Alo, kao i Presa, i to u saradnji sa ABC Srbija, „Stratedžik marketingom“, tajkunima i političkim moćnicima.

Pored toga, pitali smo i da li će ispitati da li je Dragan Đilas prikrivao vlasništvu u listu Pres, ali odgovor još nismo dobili.

Apelujemo na državne institucije da pokrenu istragu jer je reč o velikoj pljački građana, oglašivača i ostalih srpskih izdavača, a u isto vreme i gušenju slobode medija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi