Naslovna  |  Aktuelno  |  Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)  |  Tajkunski urednik čuva glavu Miškoviću!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)

18. 11. 2012.

Izvor: Alo

Tajkunski urednik čuva glavu Miškoviću!

Kako navodni vlasnik lista "Informer" brani "poslovnu elitu"

Uprkos tvrdnjama da mu najpoznatiji srpski tajkun nikada nije bio šef, o interesnoj vezi Dragana J. Vučićevića, glavnog urednika navodnog vlasnika dnevnog lista “Informer”, sa vlasnikom “Delte” Miroslavom Miškovićem najbolje govore kolumne samog Vučićevića.

Tako je u autorskom tekstu objavljenom u sada već ugašenom listu “Pres” 11. s e p t e m b r a 2010. godine pod naslovom “Pakleni plan ekstremista”, Vučićević, koji je u to vreme bio predsednik Upravnog odbora tog lista, nedvosmisleno stao u odbranu Miškovića, tada većinskog vlasnika “Presa”.

U vreme kada je vlast pozivala tajkune na ekonomski patriotizam, Vučićević je, koristeći se već čuvenim njemu svojstvenim frazama i “stilskim fi gurama”, u pomenutoj kolumni napisao da će “pod velom obračuna sa ‘slobističkim lopovima’ i ‘privatizacionom mafi jom’ vlast udariti na dvojicu ‘nepristojno bogatih’, sve se nadajući da će bar jedanod njih uraditi isto što i Karić.

Pobeći i  državi ostaviti da nacionalizuje i za velike pare proda ‘tajkunsku kompaniju’”. Vučićević, istina, nije odgovorio na pitanje koje je sam postavio: “koga to ekstremisti iz vrha vlasti hoće da skrate za glavu? Miškovića? Beka? Grujića? Drakulića? Koleta? Draškovića?”, ali je podvukao da sigurno zna “da to zavisi od procene ko od ‘tajkuna’ donosi najviše medijskopolitičko predizborne koristi”. Nabrojane tajkune Vučićević čak dalje naziva i “poslovnom elitom”.

“Najveći problem jeste to što će vladajući ekstremisti ostaviti Srbiju bez poslovne elite, Srbiju u kojoj će sve velike biznise, sve velike resurse i sve velike profi te kontrolisati stranci (čitaj u većini Hrvati i Slovenci)!”, napisao je Vučićević i kolumnu zaključio pozivom da “ko ne vidi ništa loše u tome što je srpska vlast jedina na svetu koja vodi stalni rat sa svojom privredom, ko misli da je sasvim OK da Srbi budu najjeft inija evropska radna snaga, taj može odmah da me optuži da sam tajkunski plaćenik”.

Podsetimo, Vučićević je na konferenciji za novinare pre dva dana odbio da odgovori zašto je krio da je srpski tajkun Miroslav Mišković bio vlasnik novina “Pres“, a u kojim je on bio glavni urednik, a javnost je ostala uskraćena i za Vučićevićev odgovor ko zaista stoji iza lista “Informer“.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

03.01.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 18:52

Katastrofa si Vučićeviću

Oduvek mi je bio sumnjiv taj Vučićević.Taj ne zatvara usta i sve zna.Nema ni malo dostojanstva a maniri su mu seljački...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi