Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Snimatelj TV Pink povređen u napadu tokom protesta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 07. 2020.

Autor: J.P. Izvor: UNS

Snimatelj TV Pink povređen u napadu tokom protesta

U napadu na ekipu televizije Pink tokom sinoćnjeg protesta u Beogradu jedan snimatelj zadobio je lakše povrede, rečeno je Udruženju novinara Srbije u toj televiziji.

Novinarka televizije Pink Jovana Maksimović, koja je sinoć bila na licu mesta, kaže da je njihova ekipa napadnuta u metežu koji je nastao nešto pre ponoći ispred Skupštine Srbije.

„Jednog kamermana su osobe sa kapuljačama i fantomkama udarale po ruci, a drugog su gađali šerpom. Gađali su nas i kamenjem. Možda nije bila namera da pogode baš našu ekipu, jer je kamenje dolazilo iz mase“, kaže Jovana Maksimović za UNS.

Zbog ovog napada, ekipa Pinka nije mogla da nastavi da izveštava. 

„Ne znam da li bismo mogli da prepoznamo osobe koje su nas napale. Od suzavca su nas bolele oči, nismo mogli da dišemo, a kamoli da gledamo“, kaže novinarka. Slučaj policiji nije prijavljen.

Na sinoćnjim protestima novinari su zadobili teške povrede, uništavana im je oprema i bio im je onemogućen rad. UNS je evidentirao da su fizički napadnuti fotoreporteri Bete i ekipa Kurira, dok je Al Džaziri uništena kamera, a reporter televizije N1 bio ometan u radu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi