Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dobar je čovek bio Nikola Vučetić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 08. 2020.

Autor: D. B. Izvor: UNS

Dobar je čovek bio Nikola Vučetić

U Udruženju novinara Srbije danas je održan pomen nekadašnjem generalnom sekretaru i predsedniku Izvršnog odbora Nikoli Vučetiću koji je funkcije u najvećoj i najstarijoj srpskoj novinarskoj organizaciji obavljao nakon 2000. godine.

- Dobar je čovek bio, rekao je protojerej Vaznesenjske crkve Milojko Milijančević, koji se sretao svake godine u UNS-u sa Nikolom na obeležavanju novinarske slave Aranđelovdan.

- Nisam čuo, a znao sam Nikolu od 1996. godine, da voli da se hvali, da voli da dobro govori o sebi. Nije bio oduševljen ni da ga neko drugi hvali. Jednostavno, voleo je da se podrazumeva da je njegov rad nešto što pripada zajednici sa kojom deli sudbinu. Da nije bilo Nikole poslednjih dvadeset godina ovo udruženje ne bi bilo danas takvo kakvo jeste, ne bi imalo takav značaj. Ovaj Dom novinara ne bi bio u ovako dobrom stanju kakav je zaslužio amanet naših kolega iz 1934. godine, koji su podigli ovu zgradu, rekao je generalni sekretar Nino Brajović, koji je sa Vučetićem skoro dve decenije blisko sarađivao.

Pomenu je prisustvovao i predsednik UNS-ove Sekcije novinara tenisera Čeda Šoškić koji je prihvatio inicijativu da od jeseni otvoreno prvenstvo novinara tenisera Srbije dobije ime Memorijal Nikole Vučetića.

Vučetić je bio jedan od osnivača sekcije i sam višedecenijski teniser.

Uz radnu zajednicu, nekoliko najbližih prijatelja i kolega, pomenu je prisustvovao i nekadašnji predsednik IO UNS-a Petar Jeremić koji je takođe dobro poznavao i dugo godina sarađivao sa Nikolom u UNS-u. 

Kolega Nikola Vučetić preminuo je 24. juna u Beogradu, u 85. godini.  

Sahranjen je u rodnim Češljarima kraj Cetinja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi