Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UO sutra razmatra kandidate za generalnog direktora RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 09. 2020.

Autor: J. P. Izvor: UNS

UO sutra razmatra kandidate za generalnog direktora RTS-a

Upravni odbor Radio-televizije Srbije zakazao je za sutra u 10 sati javnu sednicu na kojoj će biti razmatrano da li su prijave kandidata za generalnog direktora RTS-a ispravne, potpune i da li ispunjavaju uslove konkursa. UNS u javnom servisu saznaje da je do sada na konkurs stiglo 12 prijava.

Među prijavljenima za generalnog direktora, prema saznanjima UNS-a, su generalni sekretar RTS-a Stanislav Veljković, reditelj Đura Mrđa, bivši član Saveta REM-a Miloš Rajković, član Programskog saveta RTV-a Budimir Marković, novinar i književnik Vladan Rakić, novinar RTS-a Vladimir Palikuća i novinar u penziji Svetislav Nedeljković.

Kako UNS saznaje na konkurs su predate i prijave u nepotpisanim kovertama pa se do sutra neće znati da li je među njima i Dragana Bujoševića, sadašnjeg vršioca dužnosti generalnog direktora RTS-a.

Palikuća i Nedeljković, inače, prijavili su se i za prvi, poništeni konkurs za generalnog direktora javnog servisa. UO RTS-a je, međutim, konstatovao da ne ispunjavaju uslov da su bili na rukovodećim poslovima u trajanju od deset godina.

UO RTS-a posle sutrašnje sednice saopštiće koji kandidati ispunjavaju uslove, a zatim u roku od 45 dana imenovati generalnog direktora RTS-a.

Predsednik UO RTS-a Vladimir Vuletić rekao je za UNS da je od suštinske važnosti pitanje zainteresovanosti za mesto generalnog direktora javnog servisa, koje se i za vreme prvog konkursa nije postavljalo.

„Otvarala su se politička pitanja. Niko nije pitao zašto je malo interesovanje za konkurs. Da li bi oni koji komentarišu konkurs mogli da kažu nešto na tu temu?“, pita Vuletić.

Podsetimo, UO RTS-a u avgustu je poništio konkurs za generalnog direktora jer članovi odbora nisu podržali ni snimatelja Vaska Vaskovića, niti odgovornog urednika PGP RTS-a Marka Milutinovića.

Upravni odbor RTS-a je zatim zatražio mišljenje Ministarstva kulture i informisanja da li Dragan Bujošević može biti dva puta imenovan za v.d. generalnog direktora RTS-a. Prvi put je na to mesto imenovan po raspisivanju prvog konkursa, a drugi sa poništavanjem tog konkursa.

Ministarstvo je odgovorilo da ne postoje prepreke da Bujošević bude imenovan za v.d. generalnog direktora javnog servisa dva puta, ako već isti generalni direktor u dva mandata može da bude na čelu RTS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi