Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pejović u pismu N1, Beti i Danasu: Stav četvrtine, nije stav Uprave UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

04. 05. 2021.

Izvor: UNS

Pejović u pismu N1, Beti i Danasu: Stav četvrtine, nije stav Uprave UNS-a

Predsednica Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije Dragana Pejović poslala je pismo uredništvu televizije N1, lista Danas i agencije Beta u kojem ih obaveštava da su ti mediji pismo koje je potpisala četvrtina članova Uprave UNS objavili kao stav čitave Uprave najvećeg novinarskog udruženja u regionu.

„Poštovane kolege, primetila sam da ste na Svetski dan slobode medija odlučili da sami izaberete Upravu Udruženja novinara Srbije, iako je izborna skupština našeg udruženja zakazana za 29. maj. Premda sam zahvalna na ovoj brizi, dužna sam da vam ukažem da ste u vestima koje su objavljene pod naslovima: „Uprava UNS-a - Vlasnici medija pokušavaju da utiču na izbornu volju u UNS-u“ (Beta, Danas) i „Uprava - Vlasnici medija učlanjuju čitave redakcije da utiču na izbore u UNS-u“ (N1), napravili identičan propust, jer ste stavove koje je potpisalo 10 članova Uprave, pretvorili u stav čitave Uprave koja ima 40 redovnih članova i predsednika i u kojoj se odluke donose većinom glasova“, piše u pismu predsednice IO UNS.

„Apsolutno razumem da imate simpatije za jednog od kandidata za predsednika UNS, ali biste, kao kolege koji se zalažu za profesionalizam i poštovanje profesionalnih standarda, ipak morali da uvažite elementarne činjenice. A sa tim činjenicama znam da ste dobro upoznati, jer ste samo dva dana ranije, preneli slično saopštenje članova Uprave, koje je potpisalo njih 11, ali ih niste pretvorili u stav Uprave“, napisala je Pejović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi