Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo novinar Tanjuga Dušan Aničić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

02. 11. 2021.

Autor: Lj.V./UNS Izvor: Lj.V./UNS

Preminuo novinar Tanjuga Dušan Aničić

Novinar, pisac, predsednik Kluba novinara Pomoravlja i član UNS-a Dušan Aničić preminuo je juče u 75. godini, a sahranjen je danas na jagodinskom groblju u krugu najuže porodice

 

Rođen je 10. oktobra 1947. godine u Velikoj Sočanici kod Dervente (BiH). Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Zagrebu.

Dušan Aničić bio je dugogodišnji dopisnik Tanjuga, a pisao je za Vjesnik, Večernji list, Pakrački vjesnik, Jednotu, Danas i Nacional.

Izveštavao je sa ratišta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu i Metohiji.

Kao novinar Tanjuga objavljivao je tekstove o posetama političko privrednih delegacija Srbije Beču, Parizu, Moskvi, Rimu, Minhenu, Sankt Peterburgu, Milanu, Veroni, Bariju, Solunu...

Dobitnik je nagrade Tanjuga ,,za najbolji tekst – seriju tekstova'' 1999. godine i nagrade za novinarstvo ,,Kristalna prizma'' Kulturno prosvetne zajednice Jagodina, za 2004. godinu.

Ove godine uručena mu je nagrada Kluba novinara Pomoravlja za doprinos razvoju novinarstva i dostojanstva novinarske profesije.

Objavio je tri knjige poezije ,,Potraživanja'' 1972. godine, ,,Pod mekom zavesom kiše'', 2014. i ,,Mačkovo oko'' 2021.godine.

Veliki odjek u javnosti imala je njegova knjiga ,,Kako ubiti narod''objavljena 2017. godine u izdanju ,,BeoSinga''.

Dušan Aničić je bio dugogodišnji predsednik Kluba novinara Pomoravlja i član Upravnog odbora Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi