Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Priče o novinarima i novinama – Osvetljavamo nedovoljno istražen prvi vek beogradskog novinarstva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 12. 2021.

Autor: UNS Izvor: UNS

Priče o novinarima i novinama – Osvetljavamo nedovoljno istražen prvi vek beogradskog novinarstva

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva Vas na konferenciju posvećenu razvoju beogradske štampe u periodu od sredine XIX do sredine XX veka, koju organizujemo 29. decembra, od 11 sati, u Pres centru UNS-a, Knez Mihailova 6/3.

Na konferenciji će biti reči o tome ko su bili najuticajniji novinari i urednici, a ko vlasnici i osnivači novina, koliko je novina bilo u Beogradu u XIX veku, ulozi štampe i šta se sa njom dešavalo u ratnim periodima. Podsetićemo na novinare koji su ostavili trag u beogradskom i srpskom novinarstvu, prisetićemo se najznačajnijih listova u tom periodu i kako su izgledali. Govorićemo o specijalizovanoj štampi, ženskoj, opštinskoj i njenom značaju.

Na konferenciji će govoriti profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dr Vladimir Barović, viši naučni saradnik Instituta za noviju istoriju dr Aleksandar Stojanović, mr Andrijana Ristić iz Muzeja primenjene umetnosti, naučni saradnik Instituta za savremenu istoriju Rade Ristanović i generalni sekretar UNS-a Nino Brajović.

Konferenciju će voditi studentkinja novinarstva Fakulteta političkih nauka Tamara Radojković i student istorije Filozofskog fakulteta  u Beogradu Stefan Simonović.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

24.12.

2021.

Rileanonymous [neregistrovani] u 21:47

Vojna štampa

Ne znam da li će biti reči i o vojnoj štampi koja je, u ,smislu, imala značajnu ulogu u navedenom periodu

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi