Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Tribina „Mediji, novinarstvo i novinari danas“ u četvrtak u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 04. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

Tribina „Mediji, novinarstvo i novinari danas“ u četvrtak u Nišu

Studentski kulturni centar Niš i Udruženje novinara Srbije (UNS) organizuju u četvrtak 21. aprila 2022. godine u Nišu tribinu „Mediji, novinarstvo i novinari danas“. Tribina će početi promocijom knjige „SVEDOČENjA I TUMAČENjA – prikazi i eseji“ istaknutog novinara sa Kosova Đorđa Jevtića, dobitnika Nagrade za životno delo UNS-a za 2021. godinu.

 

Na tribini će govoriti prof. dr Dragiša Bojović i prof. dr Zoran Aracki sa Filozofskog fakulteta u Nišu, Rada Komazec, direktorka i glavna urednica NIJP „Panorama - Jedinstvo“, predsednik UNS-a mr Živojin Rakočević i novinar i autor knjige Đorđe Jevtić.

Tribina će biti održana u Velikoj sali Univerziteta u Nišu u 19 sati.

Knjiga „Svedočenja i tumačenja“ sačinjena je od književnih i publicističkih prikaza knjiga prvenstveno autora sa Kosova i Metohije i eseja koje je Đorđe Jevtić napisao. Jevtić je objedinio svoje recenzije i prikaze sa promocija, kao i eseje koje je objavljivao u časopisima, najviše u „Stremljenjima“.

U knjizi je prikaz 60 dela koja imaju 45 autora.

„Đorđe Jevtić poseduje sposobnost ulaženja u svet pisaca, fascinantno ih u svojim esejima i prikazima oslikava, nadahnut njihovim stvaralačkim idejama, stilom i značenjem razvija mrežu asocijacija. Jevtić to čini elegantno. Njegova je rečenica gipka i stilski izbrušena“, napisala je u recenziji Rada Komazec, urednica i direktorka „Jedinstva“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi