Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Predstavljanje knjige "Geopolitika hrane"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 03. 2009.

Predstavljanje knjige "Geopolitika hrane"


Knjiga "Geopolitika hrane" Zorana Petrovića Piroćanca, biće predstavljena 11. marta 2009. godine u 12 sati u prostorijama Udruženja novinara Srbije, Resavska 28/I.

Među potencijalno najopasnije ljudske sukobe u 21. stoleću, smatraju futuristi, spadaju ratovi za vodu, energiju i hranu. Novinar i publicista Zoran Petrović Piroćanac svojom najnovijom knjigom, „Geopolitika hrane“, ukazuje na opasnost od mnogostrukih manipulacija hranom na svetskom tržištu, koje provode najmoćnije agro-kompanije i zemlje planete.

U svetu je, nasuprot tome, sve aktivniji altermondijalistički pokret, koji neumorno ukazuje na opasnosti od genetski modifikovanih organizama i GM-hrane, možda dosad najopasnije masovne pošasti, koja već ozbiljno ugrožava budućnost budućih naraštaja.

I politička klasa Srbije, i svi njeni građani, treba da se znatno više zanimaju za opasnosti od GM proizvoda. Ovaj novi domen socijalne borbe stanovništva Srbije, i svih drugih zemalja, esencijalan je i sudbinski, važniji čak i od samih granica. Reč je o novom vidu suverenosti naroda, o njegovom pravu na održivi razvoj - pravu na zdravu i prirodnu hranu za čovečanstvo.

Osim autora o knjizi će govoriti:

- dr Miladin Ševarlić, profesor Poljoprivrednog fakulteta

- dr Luka Radoja, jedan od pionira zdravog zemljišta i proizvodnje zdrave hrane

- Rabin Jichak Asiel, Jevrejska zajednica Srbije

- prof. dr Dragan Radenović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi