Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Uručene diplome polaznicima novinarskih škola UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

17. 09. 2012.

Autor: Nebojša Knežević Izvor: UNS

Uručene diplome polaznicima novinarskih škola UNS-a

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović uručila je u subotu diplome polaznicima novinarskih škola UNS-a.

 

Svečanoj dodeli diploma u Pres centru UNS-a u Beogradu prisustvovali su polaznici 29. generacije Novinarske škole, šeste generacije škole Veb novinar i prve generacije škole Video novinar.

Ljiljana Smajlović je kolegama poručila da u svom radu treba da imaju kritički stav, naročito prema političarima i vlastodršcima, zato što u srpskim medijima gotovo da nema kritičkog mišljenja. Kao primer predsednica UNS-a navela je nedavni slučaj Dragomira Jankovića koji je bio čest gost medija, a lažno se predstavljao kao ekonomski ekspert i izvršni direktor Evropskog ekonomskog instituta. Iako su mnogi znali da se taj čovek lažno predstavlja, mediji su ga često koristili zbog toga što je govorio ono što je vlast volela da čuje, dodala je Ljiljana Smajlović.

Svršeni polaznici škole Video novinar su prikazali tri priloga nastala u okviru praktičnih vežbi i samostalnog rada na terenu: dva izveštaja o beogradskoj vatrogasnoj brigadi i priču o prodavcu novina „Lice ulice“.

Prva generacija video novinara je osim diploma dobila i prvo izdanje skripte Video novinarstvo, kao i DVD disk sa svojim video prilozima.

Nakon dodele diploma organizovano je zajedničko fotografisanje i druženje kolega iz novinarskih škola.

Trenutno je u toku upis jubilarne 30. generacije Novinarske škole i druge generacije škole Video novinar.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi