Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo vojni novinar i član UNS-a Radoljub Matović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 10. 2022.

Autor: Z. Pešić Izvor: UNS

Preminuo vojni novinar i član UNS-a Radoljub Matović

U 73. godini u Vojnomedicinskoj akademiji preminuo je Radoljub Matović, pukovnik u penziji, koji je veći deo radnog veka proveo u vojnom novinarstvu i infromisanju.

Rođen je 3. marta 1949. godine u selu Gornja Kosatica kod Prijepolja. Bio je najbolji učenik četvrte klase Vazduhoplovne vojne gimnazije u Mostaru. Potom je završio Vazduhoplovnu vojnu akademiju, a kasnije i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Takođe je završio i Školu novinarstva pri Institutu za novinarstvo u Beogradu.

U činu poručnika bio je urednik u glasilu RV i PVO ,,Krila armije“, a potom i glavni i odgovorni urednik tih novina. Uspesi u radu su ga preporučili i za glavnog i odgovornog urednika Nedeljnog ilustrovanog lista ,,Front“, koji je 1992. godine, zajedno sa ,,Narodnom armijom“, fuzionisan u nedeljnik ,,Vojska“.

Od 1992. godine bio je na čelu Službe za odnose sa javnošću u Ministarstvu odbrane, ujedno i portparol tog ministarstva, sve do penzionisanja 2004. godine.

Sarađivao je sa redakcijama brojnih listova i časopisa, televizijskim i radio-stanicama u SFRJ, SRJ i Republici Srbiji. Bio je nedostižan reporter u predstavljanju vojnih pilota i te izuzetno zahtevne profesije. Više puta je odlikovan, a dobitnik je većeg broja društvenih priznanja.

Radoljub Matović bio je dugogodišnji član UNS-a.

Komemoracija povodom smrti Radoljuba Matovića biće održana 6. oktobra sa početkom u 11,30 časova u Domu Vojske Srbije u Beogradu (Braće Jugovića 19). Sahrana će biti obavljena istoga dana  u 14 časova na beogradskom groblju ,,Lešće“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi