Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo novinar Jovan Radosavljević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

15. 10. 2012.

Preminuo novinar Jovan Radosavljević

Dugogodišnji dopisnik „Politike“ iz Šapca Jovan Joca Radosavljević preminuo je juče u 80. godini. Rođen je 1933. godine u Žalici kod Kuršumlije.

Novinarsku karijeru Radosavljević počeo je 1957. godine u informativnoj službi RTB „Zajača“. U „Glas Podrinja“ prešao je 1960. godine. Od 1978. do penzionisanja 1996. godine bio je stalni dopisnik „Politike“ iz Šapca i Podrinja. Bio je član Udruženja novinara Srbije od 1968. godine.

U JIP „Glas Podrinja“, bio je urednik privredne rubrike, zamenik glavnog urednika štampanog izdanja, kao i zamenik glavnog i odgovornog urednika Radio Šapca koji je poslovao u istoj kući.
Uređivao je mnoga glasila privrednih i društvenih organizacija u regionu, kao što su „Viskoza“, „Elektrodistribucija“, „Zidar“, „Zajača“ i „Jeka“. Bio je koautor sportske monografije „Metaloplastika šampion Evrope“.

Jovan Radosavljević se u izveštajima za „Politiku“ uvek isticao pouzdanom i objektivnom informacijom. Istina, pravdoljubivost i briga za „malog čoveka“ bili su profesionalni prioriteti i moralna načela kojih se držao bez obzira na posledice.

Radosavljević je iza sebe ostavio suprugu, dvojicu sinova i četvoricu unuka. Biće sahranjen 16. oktobra u 14 sati na Novom groblju u Šapcu.      

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi