Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Danas sastanak nove Radne grupe za izradu Zakona o javnom informisanju i medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 11. 2022.

Autor: S. Dimitrijević Izvor: UNS

Danas sastanak nove Radne grupe za izradu Zakona o javnom informisanju i medijima

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović doneo je odluku o formiranju nove radne grupe za izradu radne verzije Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima, koja će sutra održati prvi sastanak.

Radna grupa bi do 30. decembra trebalo da dostavi Ministarstvu za informisanje i telekomunikacije tekst radne verzije Nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima.

Radnu grupu čini 20 članova, predstavnika državnih organa, institucija, novinarskih i medijskih udruženja.

Predsednik Radne grupe je Dejan Stojanov, predstavnik Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

U radnoj grupi je sedam predstavnika ministarstvava - Ela Ki Simić i Irena Injac iz Ministarstva finansija; Ivan Kovačević iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Tatjana Rakić iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Aleksandra Koprivica predstavlja Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Julija Hut Jeličić Ministarstvo pravde, a Marija Perišić Ministarstvo za evropske integracije.

Među imenovanim su i Ružica Mačukat iz Agencije za privredne registre, Milan Josimov iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronske usluge i Miloš Mićić iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

Iz novinarskih udruženja u Radnoj grupi su advokatkinja Gordana Konstantinović koja predstavlja Udruženje novinara Srbije, Kruna Savović iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Veljko Milić iz Nezavisnog fruštva novinara Vojvodine;

Izabela Branković je predstavnik Asocijacije medija, Dragana Čabarkapa Sindikata novinara Srbije, Nevena Krivokapić Asocijacije onlajn medija i Marija Obrenović Poslovnog udruženja Lokal pres.

U Radnoj grupi su i Maja Rakovic iz Udruženja RAB Srbija i dr Saša Mirković iz Asocijacije nezavisnih elektronskih medija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi