Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Rakočević: Hvala što ste sačuvali Radio Kosovsku Mitrovicu kao demokratsku instituciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 11. 2022.

Autor: J. Marković Izvor: UNS-DNKiM

Rakočević: Hvala što ste sačuvali Radio Kosovsku Mitrovicu kao demokratsku instituciju

„Pozivam vas da nas slušate i dalje, da nam verujete, upućujete pohvale, ali i kritike i da se ne ljutite na nas, jer smo mi tu da negujemo profesionalno i nepristrasno novinarstvo, iako vam se to možda nekad ne dopada ", poručila je glavna i odgovorna urednica Maja Fićović, povodom jubileja ove medijske kuće koji je obeležen u okviru svečane akademije u Mitrovačkom dvoru.

Pored obeležavanja velikih 40 godina postojanja Radija Kosovska Mitrovica, obeležen je i Dan Opštine Kosovska Mitrovica i 78 godina od oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

Glavna i odgovorna urednica Radija Kosovska Mitrovica i članica Izvršnog odbora Društva novinara Kosova i Metohije, Maja Fićović, poručila je prisutnim sugrađanima da su upravo oni njihove oči i uši kad god slušaju njihov radio, pročitaju vest ili čuju pesmu.

„U tom trenutku, vi, naša publiko, udahnjujete život i naš radio živi. Dajemo sve od sebe da bi naš program bio kreativan, potpun, ali pre svega  informativan, kako bi naši građani bili informisani u svakom trenutku. Nas ne bi bilo da nije vas, naših slušalaca, tako što nas slušate, primate informacije i poklanjate vreme“, kazala je Fićović.

 U vremenu kada je medija sve više, a kada se za radio kaže da se sve manje sluša, Fićović, poručuje da veruje da će kroz kvalitetan rad ovaj radio živeti još mnogo godina.

„Radio Kosovska Mitrovica je biser na medijskom nebu", istakla je ona.

Predsedniku Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojinu Rakočeviću uručena je zahvalnica, uz reči da bez Udruženja novinara Srbije, sa svojim ogrankom DNKiM, ovaj medij ne bi mogao da funkcioniše u nekim zadacima, kao i da im je Udruženje najbliže srcu. Rakočević je istakao značaj koji ovaj radio ima u očuvanju lepote jezika i očuvanju profesionalnih standarda u novinarstvu.

„Radio jedini od vas ne traži ništa, a pazite se, oni koji od vas ne traže ništa, ti na vas najviše utiču. Hvala što ste sačuvali radio kao demokratsku institiciju, istinski. Hvala glasovima Radija Kosovska Mitrovica. I sada, kada na medijima sa  nacionalnom frekvencijom čujem vaše glasove, osećam instinski ponos da standard našega jezika stanuje u Kosovskoj Mitrovici, da se sačuvao i da ga odavde slušate kao glas Radio Beograda, kao istinsku poruku“, rekao je Rakočević.

 

Glavna i odgovorna urednika Radija Kosovska Mitrovica, u ime kolektiva, uručila je povelje i zahvalnice institucijama i pojedincima koji su dali doprinos razvoju ove medijske kuće. Povelje su dodeljene Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica i Javnom preduzeću „Mreža Most". Posthumno je dodeljena povelja i nedavno preminulom rukovodiocu, uredniku i novinaru ovog radija Časlavu Milisavljeviću. Zahvalnice su dodeljene i novinarki u penziji Desanki Milosavljević, Televiziji Most, časopisu „Borba".

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

25.11.

2022.

Мирко [neregistrovani] u 19:29

Каква патетика!!!

Округле године јесу разлог за самохвалисање. Али га претерасте. У току година које чине кјубилеј, било је и оних које не желите ни да сањате: служење сваком на власти у локпаној управи, покрајини, па надаље. "Сбветзи Комитет", умесзто Бога! Кадровска намештења. Бесомучне клевете у политичкој кампањи, за рачун владајуће странке. Не нађосте снаге, да макар пола реченице кажете нешто о томе. Узгред, да зависите од грађана, а не под буџета државе, подавно би престали да постојите. Као и многе локане станице широм Србије. Жалосно је, али настављате увлакачку, љигаву, политику: чак и давањем некакве плакете председнику УНС-а (директору Дома културе у Грачаници) Живојину Ракочевићу. Какве он има везе са Радио Митровицом, чији је диоректор у оснивању, а потом и дугогодишњи директор, бкио Мустафа Шукриу, рођени брат висок0г руководиоца Савеза комуниста Југославије, Али Шукрије. Како то заборависте?

Odgovori
čet

24.11.

2022.

MilutinX [neregistrovani] u 13:59

Eto

Ali ste izgubili Radio Jagodinu, recimo.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi