Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Odloženo ročište po tužbi Vrbaškog protiv RTV-a – svedok Mikać će biti saslušan preko Skajpa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 03. 2023.

Autor: A. Ničić Izvor: UNS

Odloženo ročište po tužbi Vrbaškog protiv RTV-a – svedok Mikać će biti saslušan preko Skajpa

Ročište, po tužbi vlasnika firme SCOM iz Feketića Vladimira Vrbaškog protiv RTV-a i novinara Predraga Ćurčije, koje je trebalo da bude održano danas u Palati pravde, odloženo je jer svedoci Zoran Mikać i Saša Vujačić nisu bili prisutni. Mikać će 14. septembra biti saslušan preko Skajpa jer iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da fizički prisustvuje ročištima.

Punomoćnica Vrbaškog obavestila je sud da se svedok Vujačić nije odazivao na pozive i da nije bila u mogućnosti da ga uredno obavesti o održavanju današnjeg ročišta.

Vrbaški je Ćurčiju i RTV tužio, potražujući 10 miliona dinara odštete, jer mu je, kako navodi, „povređen ugled i nanet duševni bol“, u prilogu objavljenom na ovoj televiziji 2016. godine.

U ovom prilogu Ćurčija je prikazao život stanovnika naselja Prva uprava u Gakovu, koji su ostali bez struje i vode jer, kako kažu, preduzeće „Graničar“ nije prosleđivalo novac koji su uplaćivali za komunalije Elektrodistribuciji. Sa „Graničarom“ je u ovoj reportaži doveden u vezu i Vrbaški, a prilog je emitovan bez njegove izjave.

Ćurčija je na jednom od prethodnih ročišta rekao da je pre objavljivanja priloga više puta pokušao da stupi u kontakt sa ovim biznismenom, ali neuspešno, jer mu Vrbaški nije odgovarao.

Sagovornik u prilogu bio je i Mikać, a on će biti saslušan u vezi sa tim da li je njegova izjava verno preneta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi