Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Raspisani konkursi Ministarstva kulture i informisanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 11. 2012.

Raspisani konkursi Ministarstva kulture i informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije raspisalo je 22. novembra konkurse za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja koji će trajati do 22. decembra 2012. godine.

Ministarstvo je raspisalo pet konkursa: Konkurs za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona, Konkurs za sufinansiranje projekata/programa u oblasti informisanja osoba sa invaliditetom, Konkurs za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina, Konkurs za sufinansiranje projekata/programa iz oblasti javnog informisanja i Konkurs za sufinansiranje projekata/programa elektronskih javnih glasila sa sedištem na Kosovu i Metohiji.

Predmet Konkursa za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona je sufinansiranje projekata/programa na maternjem jeziku pripadnika srpskog naroda koji žive u zemljama regiona, i to: Mađarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Cilj ovog konkursa je ostvarivanje i unapređivanje prava pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona na informisanje na maternjem jeziku i očuvanje srpskog jezika, nacionalnog i kulturnog identiteta.

Predmet Konkursa za sufinansiranje projekata/programa u oblasti informisanja osoba sa invaliditetom je sufinansiranje štampanih, audio i audiovizuelnih sadržaja organizacija osoba sa invaliditetom i sufinansiranje programskih sadržaja javnih glasila koji su namenjeni informisanju osoba sa invaliditetom, dok je cilj Konkursa podrška ostvarivanju prava na informisanje osoba sa invaliditetomi podsticaj medijskog stvaralaštva u svim oblastima javnog života.                                                          

Konkurs za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina za predmet ima sufinansiranje proizvodnje programskih sadržaja javnih glasila u Republici Srbiji na jezicima nacionalnih manjina. Cilj ovog Konkursa je podrška ostvarivanju prava nacionalnih manjina na informisanje na sopstvenom jeziku, podrška proizvodnji štampanih, audio i audiovizuelnih radova na jezicima nacionalnih manjina, kao i podsticaj medijskog stvaralaštva u svim oblastima javnog životanacionalnih manjina.

Predmet Konkursa za sufinansiranje projekata/programa iz oblasti javnog informisanja je sufinansiranje proizvodnje programskih sadržaja javnih glasila u Republici Srbiji značajnih za ostvarivanje javnog interesa, dok mu je cilj podrška ostvarivanju  prava građana na javno informisanje; razvoj medijskog pluralizma; podsticaj medijskog stvaralaštva u svim oblastima javnog života.   

Peti konkurs Ministarstva kulture i informisanja, Konkurs za sufinansiranje projekata/programa elektronskih javnih glasila sa sedištem na Kosovu i Metohiji za svoj predmet ima sufinansiranje proizvodnje programskih sadržaja elektronskih javnih glasila na Kosovu i Metohiji, značajnih za ostvarivanje javnog interesa. Cilj ovog Konkursa je očuvanje srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta i jezika; ostvarivanje prava građana na javno informisanje.

Sve konkurse Ministarstva kulture i informisanja možete pogledati na linku  http://uns.org.rs/konkurisi/uns-konkursi.html

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi