Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS poziva na predavanje Jelene Zorić u Novom Sadu „Slučajevi koje sam istražila – kako braniti izvore i svoju novinarsku priču“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 05. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS poziva na predavanje Jelene Zorić u Novom Sadu „Slučajevi koje sam istražila – kako braniti izvore i svoju novinarsku priču“

Obrazovni centar Udruženja novinara Srbije zajedno sa Društvom novinara Vojvodine, UNS-ovim ogrankom, organizuje predavanje „Slučajevi koje sam istražila – kako braniti izvore i svoju novinarsku priču“ nagrađivane novinarke Jelene Zorić i poziva mlade novinare i studente novinarstva da se prijave.

Predavanje organizujemo u Novom Sadu, 31. maja, od 19 sati.

Zainteresovani treba da se prijave na imejl uns.dnv@gmail.com do 29. maja. Potrebno je da navedete ime i prezime, broj telefona i kratku profesionalnu biografiju.

Na predavanju će mladim novinarima i studentima novinarstva Jelena Zorić, između ostalog, govoriti o tome koliko je dugo istraživala pojedine teme, kako je dolazila do izvora, o načinu provere verodostojnosti podataka i da li su reakcije javnosti bile onakve kakvim se nadala. Šta ju je ohrabrivalo, a šta obeshrabrivalo i da li bi iste teme ponovo bile pod njenom novinarskom lupom.

Takođe, vodiće se razgovor i o novinarskoj solidarnosti, borbi protiv tabloidnih hajki i ulozi profesionalnog novinarstva u vraćanju poverenja javnosti u medije.

Broj mesta je ograničen.

Jelena Zorić novinarka je nedeljnika Vreme i istraživačke mreže BIRN. Radila je na televizijama Insajder, N1 i Studio B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi