Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Internjuz organizuje onlajn kurs za novinare "Pričajmo o vakcinama!"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

30. 05. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS/Pres centar UNS-a

Internjuz organizuje onlajn kurs za novinare "Pričajmo o vakcinama!"

Novinari koji su zainteresovani za izveštavanje o vakcinama moći će narednih dana da pohađaju besplatan interaktivan kurs organizacije Internjuz „Pričajmo o vakcinama“ (Let's Talk Vaccines).

Kurs „Pričajmo o vakcinama“ je na srpskom jeziku i traje 7 i po sati. Za pohađanje kursa neophodna je prijava koja je dostupna na sajtu Internjuza, a nakon završetka kursa novinari dobijaju sertifikat.

Kurs je osmišljen tako da pruži novinarima korisne informacije kako da tumače naučnu terminologiju o vakcinama, savete za brzo pretraživanje i proveru informacija, kao i vežbe za testiranje znanja stečenih na kursu.

Kroz pet modula učesnici će saznati više o naučnom asprektu vakcinacije, važnosti jednakosti u dostupnosti vakcina i strategijama za uvođenje vakcinacije. Biće reči i o nedoumicama koje utiču na poverenje u vakcine, kao i o načinima pronalaženja relevantnih podataka za izveštavanje o vakcinama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi