Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dodeljene nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 12. 2012.

Dodeljene nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije

U tradicionalnoj anketi Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS), za sportistu godine proglašena je Milica Mandić, olimpijska šampionka u tekvondou, sa Olimpijade u Londonu.

 

Žiri USNS u sastavu: Jovan Tanurdžić, predsednik i članovi: Miodrag Stojanović- Glavni o odgovorni urednik DSL „Sport“, Predrag Sarić- Glavni i odgovorni urednik Sportskog žurnala, Zoran Marković- urednik sportske redakcije RTS,  Dragiša Kovačević- vlasnik i direktor  SOS kanala, Stevan Kovačević - Radio Beograd i Stojan Petković-sportski novinar iz Kraljeva, dodelio je i godišnje nagrade za najuspešnije novinare.

„Novinar godine“ je Predrag Strajnić iz RTS-a, a „Kamera godine“ pripala je Nenadu Negovanoviću fotoreporteru Sportskog žurnala.

Za „Dopisnika godine“ proglašen je Dragan Marković, dopisnik RTS-a iz Jagodine, a nagrada „Branka Prelević“ pripala je Sanji Milutinović dopisnici Sportskog žurnala iz Kruševca.

Nagrade za životno delo dobili  su Milan Anđić iz Radio Beograda i Miroslav Vislavski, slobodni novinar iz Novog Sada.

Specijalno priznanje za „Izdavački poduhvat godine“ ravnopravno dele dva izdanja: „Od 1. do 51. Trka „Kroz Srbiju“ –autora  Aleksandra Cvejića, Branimira Vasića i Živka Baljkasa i „Nekad bilo“, autora Milana Simića.

Žiri USNS odlučio je da dodeli i specijalno priznanje za „Doprinos razvoju odnosa između Republike  Srpske i Matice Srbije“, dopisniku Sportskog žurnala iz Banja Luke , Slavku Basari.

Svečana dodela priznanja biće održana u četvrtak, 27.12. 2012. godine, u Dvorani Udruženja novinara Srbije , Resavska 28, u 11:30 časova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi