Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Uručene godišnje nagrade sportskim novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 12. 2012.

Uručene godišnje nagrade sportskim novinarima

Predrag Strajnić sa RTS-a proglašen za novinara godine. „Kamera godine“ po drugi put pripala Nenadu Negovanoviću iz Sportskog žurnala.Za životno delo nagrađeni Miroslav Vislavski, slobodni novinar i Milan Anđić, komentator Radio Beograda.

 

Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) uručilo je danas u Udruženju novinara Srbije nagrade za najuspešnije sportske novinare i najboljeg sportistu 2012. godine.

Nagrada za „Sportistu godine 2012“ dodeljena je Milici Mandić, olimpijskoj pobednica u tekvondou.

Mandićeva je zahvalila na priznanju koje joj je dodeljeno i dodala da je, pored postizanja uspeha, važno i da neko taj uspeh prepozna.

Prema odluci žirija, „Novinar godine“ je Predrag Strajnić iz RTS-a, a nagrada „Kamera godine“ pripala je, drugu godinu za redom, Nenadu Negovanoviću iz „Sportskog žurnala“.

„Pamtiću ovu nagradu zato što dolazi od mojih kolega, ali i zato što mi je ovo prva ovakva nagrada u karijeri“, rekao je Strajnić.

Dragan Marković, dopisnik „RTS-a“ iz Jagodine, proglašen je za „Dopisnika godine“.

Nagrade za „Životno delo“ pripale su Miroslavu Vislavskom, slobodnom novinaru iz Novog Sada i Milanu Anđiću, novinaru Radio Beograda.

Drugu godinu za redom, dodeljena je nagrada za doprinos razvoju ženskog sportskog novinarstva, koja nosi ime naše slavne koleginice Branke Prelević. Ovogodišnja dobitnica nagrade je Sanja Milutinović dopisnica Sportskog žurnala iz Kruševca.

Priznanje USNS-a za „Izdavački poduhvat godine“ ove godine dobili su Aleksandar Cvejić, Branimir Vasić,i Živko Baljkas za knjigu „Trka Kroz Srbiju, Od 1. do 51.“, kao i Milan Simić za knjigu „Nekad bilo“.

Specijalno priznanje ove godine dobio je Slavko Basara dopisnik Sportskog žurnala iz Banja Luke, za doprinos razvoju odnosa Matice Srbije i Republike Srpske.

Žiri je radio u sastavu: Jovan Tanurdžić, Dragiša Kovačević (SOS kanal), Zoran Marković (RTS), Miodrag Stojanović (DSL Sport), Predrag Sarić (Sportski žurnal), Stevan Kovačević (Radio Beograd) i Stojan Petković, doajen srpskog novinarstva iz Kraljeva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi