Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Protest Udruženja novinara Republike Srpske
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 12. 2012.

Protest Udruženja novinara Republike Srpske

Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske uputilo je protest zbog odluke pojedinih institucija iz Republike Srpske da u sredu, 26. decembra 2012. godine zabrane novinarima, fotoreporterima i snimateljima da rade svoj posao.

"Upravni odbor smatra da je nedopustivo da Okružni sud u Banjaluci zabrani tonsko snimanje suđenja bivšem načelniku Broda Milovana Čereku, i pored činjenice da su televizijske kuće za to imale potrebnu dozvolu, koju su samo dan ranije, bez problema, iskoristili. Smatramo da je nelogično da se na, za javnost otvorenom dijelu procesa, zabrani uzimanje tonskog zapisa sa suđenja", navodi se u saopštenju Udruženja novinara RS.

Ovo Udruženje smatra da je nedopustivo je da se fotoreporterima dnevnih listova iz Banjaluke zabrani fotografisanje dolaska uglednih gostiju iz Srbije na aerodromu u Mahovljanima.

"Upravni odbor UN RS upućuje protest i zbog odluke nadležnih u zgradi Adminstrativnog centra RS koji su novinarima i fotoreporterima više dnevnih listova zabranili ulazak u zgradu tokom održavanja donatorske večeri u organizaciji Predsjednika RS, zbog čega su brojni mediji ostali uskraćeni za fotografije i kvalitetan izveštaj sa tog događaja", stoji u saopštenju.

Upravni odbor UN RS pozvao je sve institucije u Srpskoj da omoguće novinarima da bez ikakvih nelogičnih zabrana, rade svoj posao, a u cilju objektivnog informisanja građana.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi