Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  U Obrenovcu poništen, a u Negotinu, Sokobanji, Brusu, Kuršumliji, Žabarima i Kostolcu raspisani konkursi za sufinansiranje medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 03. 2024.

Autor: A.M. Izvor: UNS

U Obrenovcu poništen, a u Negotinu, Sokobanji, Brusu, Kuršumliji, Žabarima i Kostolcu raspisani konkursi za sufinansiranje medija

Gradska opština Obrenovac poništila je Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata koji je raspisala 8. februara. Veće gradske opštine Obrenovac donelo je Odluku o obustavljanju Konkursnog postupka za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja namenjenih televiziji, kao i za sufinansiranje sadržaja u štampanim, onlajn medijima i za radio.

Inače, Obrenovac je za medije izdvojio 7 miliona 350 hiljada dinara. Ukupan iznos sredstava podelila je na dva dela, tako što je za televizijske sadržaje bilo opredeljeno 5 miliona 25 hiljada, a za štampane, onlajn i radijske sadržaje 2 miliona 325 hiljada dinara.

Odluku da poništi Konkurs Veće gradske opštine Obrenovac donelo je na sednici održanoj 14. marta i ne sadrži obrazloženje.

Među opštinama koje su raspisale konkurse, najviše novca opredeljeno je iz budžeta Opštine Negotin – 9 miliona 975 hiljada dinara. Najniži iznos sredstava  po projektu je 100 hiljada, a najviši 4 miliona dinara.

Sokobanja je ove godine za medije izdvojila 9 miliona 500  hiljada dinara. Najniži iznos koji se dodeljuje po projektu je 100 hiljada, a najviši je 3 miliona 500 hiljada dinara.

U Brusu je za medije izdvojeno 4 miliona 200 hiljada dinara, u Kurušumliji 2 miliona 100 hiljada dinara, u Žabarima milion, dok je Kostolac za medije opredelio 300 hiljada dinara.

Najniži iznos za pojedinačne projekte u Brusu je 50 hiljada, a najviši je 4 miliona.

U Kuršumliji, po projektu, biće dodeljeno najmanje 50 hiljada, a najviše milion 200 hiljada dinara.

I u Žabarima je najniži iznos po projektu 50 hiljada, dok je najviši 400 hiljada dinara.

Kostolac će dodeliti najmanje 20 hiljada, a najviše 150 hiljada dinara, za pojedinačne projekte.

Više informacija o konkursima objaljeno je u rubrici „Medijski konkursi“ na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS) i na zvaničnim sajtovima ovih opština.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi