Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS vas poziva na razgovor "Šta su novinari otkrili decenijama od ubistava novinara i gde je tu pravosuđe?"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

16. 04. 2024.

Izvor: UNS

UNS vas poziva na razgovor "Šta su novinari otkrili decenijama od ubistava novinara i gde je tu pravosuđe?"

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva koleginice i kolege na razgovor na temu "Šta su novinari otkrili decenijama od ubistava novinara i gde je tu pravosuđe?" koji će biti održan u sredu, 17. aprila 2024. godine, od 15.30 sati u Pres centru UNS-a, Knez Mihailova 6/3.

Govorićemo o nalazima poslednjih istraživanja UNS-a o ubijenim novinarima i medijskim radnicima na ratištima devedesetih na prostoru bivše Jugoslavije, među kojima je i likvidacija dopisničke ekipe RTS-a na Baniji, kao i onome što bi ostalo skriveno da nije postojao pritisak javnosti i rad Komisije za istraživanje ubistava novinara u slučajevima Ćuruvija, Pantić i Vujasinović.

O tome šta su saznali istražujući ubistva novinara i medijskih radnika decenijama posle govoriće novinari Jelena Spasić, Filip Mirilović i Dragana Bjelica.

Do sada su učešće potvrdili predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić, javni tužilac Vrhovnog javnog tužilaštva Goran Ilić, Zaštitnik građana Zoran Pašalić, portparol Upravnog suda Milka Murganić, javni tužilac Javnog tužilaštva za ratne zločine Vasilije Seratlić i savetnik Mioljub Vitorović, Ivana Đurić iz Ministarstva za evropske integracije, advokat Dušan D. Bratić, advokat UNS-a Gordana Konstantinović i advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

U okviru istraživanja UNS je objavio i tekstove: Sloboda kao pravo na streljanje ili kako su novinari „Slobodnog tjednika" zamračivali sliku ubistva da se ona nikad ne bi razvila do kraja, Zla sudbina putnika na koridoruSmrt na Medenoj glavici i Smrt u bratovoj jakni.

Direktan prenos događaja možete pratiti preko Jutjub kanala Pres centra UNS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi