Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sećanje na Dragoljuba Bokonjića 18. aprila u UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

16. 04. 2024.

Autor: A. N. Izvor: UNS

Sećanje na Dragoljuba Bokonjića 18. aprila u UNS-u

Razgovor o životu i radu poznatog novinara Drugog programa Radio Beograda i Radio Beograda 202 Dragoljuba Bokonjića biće organizovan u četvrtak, 18. aprila, u Udruženju novinara Srbije (Resavska 28, Beograd), sa početkom u 12 časova.

Dragoljub Bokonjić (foto: arhiva UNS-a)

O Dragoljubu Bokonjiću govoriće književnik Bratislav R. Milanović, novinar Slobodan Stupar, pozorišni reditelj Uroš Jovanović, istoričar Vidan Bogdanović, dramaturg Dušan Č. Jovanović i glumac Vladimir Cvejić. Biće prisutna njegova supruga Marina Mima Bokonjić.

Dragoljub Bokonjić rođen je 6. jula 1949. godine u Beogradu, gde je završio dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Novinarstvom se bavio od 1970. godine, kada je počeo da piše u omladinskom listu „Susret“. Dve godine kasnije počeo je Bokonjićev rad na Radio Beogradu 202, gde je radio kao saradnik informativne redakcije.

Kada je prešao na Drugi program Radio Beograda, izveštavao je o kulturi - vodio je Kulturni dnevnik, kao i emisije „Putevi kulture“ i „Događaji i povodi“.

Bokonjić je bio urednik i jedan od osnivača časopisa za kulturu i umetnost „4F“ u izdanju Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Preminuo je aprila 2007. godine u 59. godini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi