Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Nino Brajović: Nisam kritikovao povlačenje države iz vlasništva u lokalnim medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 03. 2013.

Autor: Nino Brajović

Nino Brajović: Nisam kritikovao povlačenje države iz vlasništva u lokalnim medijima

U Betinoj informaciji sa javne rasprave o Nacrtu zakona o javnom informisanju i medijima održanoj danas u Beogradu, pogrešno stoji da sam „kritikovao povlačenje države iz vlasništva u lokalnim medijima“, kao i da „fondacijama treba da se omogući da budu vlasnici medija i da bi one trebalo da dobiju sredstva iz budžeta“.

Naprotiv, rekao sam: „Ne mogu da verujem Aleksandru Timofejevu kada kaže da će povlačenjem države iz vlasništva u medijima Studio B biti ubijen“.

Dodao sam da povlačenje države iz medija moraju da prate zakonske garancije da će lokalne samouprave i gradovi izdvajati minimalno dva odsto iz lokalnih budžeta za projektno finansiranje medija, kao i da bi država mogla da se odrekne vlasništva u medijima i tako što će svoja upravljačka prava i imovinu u medijima prepustiti fondacijama. Fondacije, rekao sam, mogle bi da učestvuju na konkursima za projektno finansiranje medija, a ne da novac dobijaju direktno iz budžeta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi