Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sahranjena novinarka Gordana Pavlović Bura
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 04. 2013.

Autor: Milorad Doderović

Sahranjena novinarka Gordana Pavlović Bura

Na Novom groblju u Nišu, u petak, 12. aprila sahranjena je novinarka veteranka Gordana Pavlović Bura. Preminula je u četvrtak, 11. aprila u 73. godini.

Gordana je bila urednik listova Mašinske industrije u Nišu (MIN) i lista asocijacije metalurške industrije i mašinogradnje MAG.

 

Penzionisana je kao direktor Sektora za informisanje i izdavačku delatnost MIN-a.

Bila je recezent i urednik više od četrdeset knjiga i puklikacija objavljenih u okviru izdavačke delatnosti razvijene uz redakciju lista MIN.

Gordana Pavlović Bura osnovnu školu i gimnaziju završila je u Nišu, a diplomirala je na grupi za opštu književnost Filološkog fakulteta u Beogradu.

Godine 1983. dobila je nagradu „Svetozar Marković“ Udruženja novinara Srbije, a 1986. godine plaketu „15.novembar“ Saveza novinara Jugoslavije.

Ordenom rada sa zlatnim vencem odlikovana je 1984.godine. Dobitnica je brojnih sindikalnih i drugih priznanja.

Jedan je od inicijatora obnove rada Likovne i Književne kolonije „Sićevo“ u Nišu, bila je član organizacionih timova niškog Sajma knjiga i Jugoslovenskih horskih svečanosti i član upravnih odbora Pozorišta lutaka Simfonijskog orkestra, Likovne galerije i Fonda „Stevan Sremac“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi