Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Selektor Mihajlović tužio novinare ugašenog „Presa“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 04. 2013.

Selektor Mihajlović tužio novinare ugašenog „Presa“

Izdavača ugašenog dnevnog lista Pres, njegovog glavnog i odgovornog urednika Đoku Kesića, novinare Arsenija Šoškića i Marka Čolića tužio je selektor fudbalske reprezentacije Siniša Mihajlović.

Tužbu je juče dobio Arsenije Šoškić, sada glavni i odgovorni urednik Sportala (sportal.rs).

Mihajlović traži da mu tuženi solidarno isplate 1.500.000 dinara zbog povrede ugleda, časti i dostojanstva.

U tužbi su kao sporni izdvojeni delovi iz teksta objavljenog 17. oktobra 2012. godine u Presu: „Pred utakmicu u Skoplju, koju nije počeo, kapiten pitao selektora: ’Zar dolazim iz Londona da bih razigravao fudbalere iz tvoje agencije?’“, odnosno „Šefe, nisam ja došao iz Londona da razigravam fudbalere iz vaše menadžerske agencije“.

Zatim, 18. oktobra 2012. godine „Boli me k...c gde vas dvojica igrate, za mene ste svi isti! Ovde ja odlučujem ko će gde da igra, a ne vi...Jel’ vi mislite da ste važniji od mene-grmeo je Mihajlović i u naletu besa rušio i lomio po prostoriji u kojoj se sastanak održavao“,  te napis da je igrač Branislav Ivanović rekao selektoru: „Kako se to ponašaš prema nama? Kako možeš onako da nas vređaš pred svima? Jesam li ja došao iz Londona kako bih razigravao fudbalere iz tvoje menadžerske agencije“.

Sporna rečenica u Šoškićevom komentaru istog dana je: “Pa nije nacionalni tim nečija igračka da eksperimentiše ili gura igrače menadžera Falija Ramadanija, što se sve glasnije priča“.

U tužbi se navodi da je „serijom citiranih tekstova, dnevni list Pres oklevetao tužioca na način da navodno fudbalski menadžeri imaju odlučujući uticaj prilikom sastavljanja tima reprezentacije Srbije, što predstavlja apsolutno netačnu informaciju“. Takođe, u tužbi stoji da je netačna informacija da je reprezentativac Srbije Branislav Ivanović tužiocu rekao da „nije on došao iz Londona da razigrava fudbalere iz njegove menadžerske agencije“.

Tužba je podneta Višem sudu u Novom Sadu koji se u novembru 2012. godine proglasio mesno nenadležnim, na šta je uložena žalba Apelacionom sudu koji je ukinuo rešenje i  predmet vratio Višem sudu u Novom Sadu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi